Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019

Δράση από την 1η ΤΟΜΥ Άργους για την «Ατομική Υγιεινή και Υγιεινή των Χεριών»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:27:00 π.μ. | | |
Δράση από την 1η ΤΟΜΥ Άργους για την «Ατομική Υγιεινή και Υγιεινή των Χεριών»
Την Τρίτη 24/09/2019 και την Δευτέρα 30/09/2019 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους, (ΚΔΑΠ) Παιδική Πολιτεία και (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της με θέμα: «Ατομική Υγιεινή και Υγιεινή των Χεριών». 
Σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για την ατομική τους υγιεινή και να μάθουν το σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών αλλάζοντας την στάση τους σχετικά με την ατομική υγιεινή και την αποφυγή έκθεσης και μετάδοσης των μικροβίων προς όφελος της ατομικής και δημόσιας υγείας. 
Δόθηκαν οδηγίες σχετικά με το σωστό τρόπο πλυσίματος χεριών σύμφωνα με τον Παγκόσμιου Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 
Το ανωτέρω θέμα παρουσιάστηκε στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου. 
Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Παιδική Πολιτεία κ. Κούλη και την διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Γιαλαμά καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους. 

1η ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ