ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Ολοκληρώνονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου

Ολοκληρώνονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας  Κρανιδίου
 13 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Μέσα στον Οκτώβριο ολοκληρώνονται οι εγγραφές στο ΣΔΕ Ναυπλίου (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) – Παράρτημα Κρανιδίου.
Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί μία μεγάλη δεύτερη ευκαιρία σε ενήλικες μαθητές να ολοκληρώσουν τις γυμνασιακές τάξεις, να αποκτήσουν το απολυτήριο Γυμνασίου, τον τίτλο σπουδών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ένα από τα πρώτα εφόδια στην χάραξη της επαγγελματικής δραστηριότητας.

Προσκαλώ όσους ακόμα το σκέφτονται να τολμήσουν, να πιστέψουν ότι η Πολιτεία τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, να αντιμετωπίσουν τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, να δουν μία νέα προοπτική στη ζωή τους. Έτσι απαιτείται να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι ενήλικοι μαθητές μας ότι το ΣΔΕ Κρανιδίου δε θα είναι εκεί για πάντα, λειτουργεί εφόσον κάθε χρόνο υπάρχουν οι απαραίτητες από τον νόμο εγγραφές που δικαιολογούν την έναρξη και τη λειτουργία του.

Το ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου θα λειτουργήσει για 13η συνεχόμενη χρονιά και θα προσφέρει τις εκπαιδευτικές και τις κοινωνικές του υπηρεσίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας αλλά και ευρύτερα στην τοπική μας κοινωνία.

Αξίζει να επισημάνουμ ότι ο βασικός στόχος του θεσμού της δια βίου μάθησης και συγκεκριμένα ο θεσμός των ΣΔΕ είναι να ευαισθητοποιήσει τους ενδιαφερόμενους ενήλικες μαθητές να τολμήσουν, να πιστέψουν στην αξία της δεύτερης ευκαιρίας και στην αξία της συμμετοχής, να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δίνει αυτός ο σύγχρονος κοινωνικός και εκπαιδευτικός θεσμός.

Η λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας συγχρηματοδοτείται τόσο από τον κρατικό προϋπολογισμό όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάντα όμως με την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας των Γυμνασίων που φιλοξενούν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Οι ενήλικοι μαθητές μας με την συμμετοχή κερδίζουν:

- Το απολυτήριο Γυμνασίου, τη βεβαίωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης

- Τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο και σε Επαγγελματικές Σχολές

- Την συμμετοχή τους σε κοινωνικά προγράμματα που απαιτούν οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση

- Την συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας με νέες δυνατότητες και προοπτικές

- Την ολοκλήρωση των Γυμνασιακών τάξεων στα πλαίσια της υποχρεωτικότητας για όλους τους πολίτες που είναι sήμερα μέχρι 50 ετών σύμφωνα με τις υφιστάμενες κείμενες διατάξεις

- Την κοινωνικοποίησή τους, την ένταξή τους σε ένα σύγχρονο κοινωνικό, εκπαιδευτικό θεσσμό για όλους τους ενδιαφερόμενους μαθητές μας (ημεδαπούς – αλλοδαπούς)

Αξίζει οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευόμενοί μας να ανταποκριθούν στην πρόκλησή μας, αξίζει η τοπική κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί και να στηρίξει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, όσο αυτό καλύπτει μία κοινωνική αναγκαιότητα που περιορίζει τους κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Πληροφορίες στο Γυμνάσιο Κρανιδίου και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6971566617

Τάσος Γ. Λάμπρου
Καθηγητής Κοινωνικής Εκπαίδευσης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ