ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε η 2η μέρα της Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για τις Αιρέσεις στην Αργολίδα (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε και η 2η ημέρα της Πανορθόδοξης συνδιάσκεψης στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδας. 

Η πανορθόδοξη συνδιάσκεψη γίνεται κάθε χρόνο με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και ασχολείται με τις Αιρέσεις.
Η 31η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας , πραγματοποιείται στο Ιερό Προσκύνημα Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου από της 22 έως 24 Οκτωβρίου 2019 και το θέμα που συζητιέται αφορά «Όψεις του μυστηρίου της ανομίας. Αντιτριαδικές - Αποκρυφιστικές - Νεοπαγανιστικές δοξασίες περί Θεού».
Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών και οι Εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου. Κατά την απογευματινή διάσκεψη ακολούθησε η εισήγηση από τον θεολόγο Λάμπρο Σκόντζο με θέμα '' Νεοπαγανιστικές απόψεις περί Θεού''. Ακολούθησε συζήτηση επί των εισηγήσεων.
Προηγήθηκε των ομιλιών επίσκεψη -Προσκύνημα στον Ιερό ναό του Αγίου Λουκά ,Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως που βρίσκεται στα Λευκάκια Ναυπλίου.
Τους Μητροπολίτες και τους Ιερείς υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ο οποίος τους μίλησε για το Ιερό προσκύνημα και τους ξενάγησε στο Μουσείο του Αγίου Λουκά. Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το χώρο έμεινε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.
Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης έχει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριακός Τσουρός, Γραμματέας της Σ.Ε. επί των Αιρέσεων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ