ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 31ης Πανορθόδοξης συνδιάσκεψης για τις Αιρέσεις στην Αργολίδα (βίντεο)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 31ης Πανορθόδοξης συνδιάσκεψης για τις Αιρέσεις στην Αργολίδα
 Ολοκληρώθηκε η 31η Πανορθόδοξη συνδιάσκεψη που έγινε στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδας. 

Η πανορθόδοξη συνδιάσκεψη γίνεται κάθε χρόνο με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και ασχολείται με τις Αιρέσεις.
Η 31η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας , πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου από της 22 έως 24 Οκτωβρίου 2019 και το θέμα που συζητήθηκε ήταν «Όψεις του μυστηρίου της ανομίας. Αντιτριαδικές - Αποκρυφιστικές - Νεοπαγανιστικές δοξασίες περί Θεού».
Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών και οι Εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.
 Κατά την τελευταία διάσκεψη την Πέμπτη24 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκα γενική συζήτηση επί των πορισμάτων καθώς και η έγκριση τους για το ανακοινωθέν της διάσκεψης.
Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριακός Τσουρός, Γραμματέας της Σ.Ε. επί των Αιρέσεων.
Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και ασχολούνται με τη μελέτη της ποιμαντικής αντιμετώπισης της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης των αιρέσεων.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, πρόεδρος της Συνοδικής επιτροπής επί των Αιρέσεων εκφράστηκε με λόγια ευγνωμοσύνης για την φιλοξενία του μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.
 Από μεριά του ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ εξέφρασε την πίστη του πως από την Πανορθόδοξη συνδιάσκεψη για τις αιρέσεις θα ενημερωθούν σωστά οι πιστοί μέσω των Μητροπόλεων, για τους κίνδυνους που διατρέχουν. Ο Μητροπολίτης Κυθήρων αναφέρθηκε ότι με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Ιεράρχες να βρεθεί άμεση λύση που χρειάζεται για την επίλυση του θέματος με την ''εκκλησία ''της Ουκρανίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ