ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Περιβαλλοντική ενημέρωση επισκεπτών στην 36η Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:10:00 π.μ. | | |
Περιβαλλοντική ενημέρωση επισκεπτών στην 36η Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας
Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας συμμετείχε ενεργά για 9η συνεχή χρονιά στη Γιορτή Κάστανου που διοργανώνεται εδώ και 36 χρόνια από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών. 
Κατά τη διάρκεια της γιορτής, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης υποδέχτηκε και ξενάγησε εκατοντάδες επισκέπτες στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (ΚΠΕ) της Καστάνιτσας και στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων που βρίσκεται στο υπόγειο χώρο του ΚΠΕ. 
Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τη σημαντική βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής, τη διαχρονική συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση, τα φυσικά μνημεία της περιοχής, την Τσακώνικη διάλεκτο αλλά και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Καστάνιτσας. 
Παράλληλα, στους χώρους του Κέντρου Ενημέρωσης προβάλλονταν οι ταινίες ντοκιμαντέρ του Φορέα Διαχείρισης με περιεχόμενο την οικολογική και ιστορική-πολιτιστική αξία της περιοχής αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί ο Φορέας στην προστατευόμενη περιοχή. Στους επισκέπτες διανεμήθηκαν τα ενημερωτικά έντυπα που έχουν παραχθεί από τον Φορέα Διαχείρισης όπως, φυλλάδια, εγχειρίδια, χάρτες και οδηγοί της προστατευόμενης περιοχής, κ.α.
Η Καστάνιτσα Αρκαδίας το παραδοσιακό τσακωνοχώρι του Πάρνωνα, αποτέλεσε και φέτος πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πιστοποιώντας ότι η γιορτή Γιορτή Κάστανου έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις τοπικών προϊόντων στην Ελλάδα. 
Στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία καταδρομέα Σωτηρίου Κουρούνη, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άστρους, να απολαύσουν τοπικές παραδοσιακές συνταγές με βασικό συστατικό το κάστανο, να προμηθευτούν κάστανα και άλλα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα από παραγωγούς της περιοχής, ενώ, για τους μικρούς επισκέπτες είχε στηθεί παιδικό εργαστήρι με υλικά του δάσους
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ