ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την βράβευση του Λίνου-Αλέξανδρου Σισιλιάνου στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:20:00 μ.μ. | | |
Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την βράβευση του Λίνου-Αλέξανδρου Σισιλιάνου στο Ναύπλιο (βίντεο)
Βραβεία σε εξέχουσες προσωπικότητες επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε τελετή στο κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο το απόγευμα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του 15ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου που διεξήχθη στην ιστορική αίθουσα του Βουλευτικού.Χαιρετισμός του Πρέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου κατά την επίδοση του Βραβείου «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης» για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο

Κύριε Πρόεδρε,

Με αισθήματα τιμής σας επιδίδω το βραβείο «Α. Πολυζωίδης-Γ. Τερτσέτης» για την Δικαιοσύνη και το Δίκαιο, εκ μέρους του Δήμου Ναυπλιέων. Το βραβείο αυτό σας απονέμεται επαξίως, υπό την ιδιότητά σας ως Προέδρου του Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ανώτατου δικαιοδοτικού οργάνου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Έχω δε χρέος να επισημάνω ότι αποτελεί τιμή για την Ελλάδα να ηγείται, για πρώτη φορά, του εμβληματικού αυτού Δικαστηρίου ένας καταξιωμένος Έλληνας Νομικός, όπως εσείς.
Σας επιδίδω το βραβείο αυτό με την πεποίθηση ότι, κατά την προεδρία σας, το Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα υπερασπισθεί, σε χαλεπούς καιρούς, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ιδίως δε από την μια πλευρά τα Δικαιώματα που αφορούν την προστασία της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του. Και, από την άλλη πλευρά, τα Δικαιώματα που αφορούν το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου και, άρα, την θωράκιση του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο πεδίο της έννομης τάξης του Συμβουλίου της Ευρώπης υπάρχει σήμερα ένα εξαιρετικά επικίνδυνο κενό, ως προς την κανονιστική ισχύ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. Κάτι που, δυστυχώς, σημαίνει ότι για το Συμβούλιο της Ευρώπης το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου παραμένει, ακόμη, στο επίπεδο απλών κατευθυντηρίων γραμμών, δίχως επαρκή κανονιστική θωράκιση και, δυστυχώς, δίχως επαρκείς κυρωτικούς μηχανισμούς δικαιοδοτικού χαρακτήρα, σε περίπτωση παραβίασης των Δικαιωμάτων, τα οποία ο ως άνω Χάρτης θεσμοθετεί.

Θερμά συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή επιτυχία κατά την επιτέλεση της αποστολής σας.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ