ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Το ΚΚΕ Αργολίδας καταδικάζει την στρατιωτική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:11:00 μ.μ. | | | | |
Το ΚΚΕ Αργολίδας καταδικάζει την στρατιωτική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία
H Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας καταδικάζει τη νέα, τρίτη κατά σειρά, στρατιωτική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.


Η νέα αυτή στρατιωτική επιχείρηση δείχνει τις αχόρταγες επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης που επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο συριακό έδαφος, για να διαμορφώσει προϋποθέσεις για παραπέρα επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, επιτείνοντας τον εδαφικό κατακερματισμό της χώρας που βιώνει τις σκληρές συνέπειες του πολύχρονου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Οι προφάσεις που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία περί "διεθνούς δικαίου αυτοάμυνας" αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά πως σήμερα το Διεθνές Δίκαιο μεταφράζεται κατά το δοκούν, για να εξυπηρετήσει τα διάφορα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Αυτή η στρατιωτική τουρκική εισβολή δεν θα είχε συμβεί αν οι ΗΠΑ δεν είχαν δώσει το πράσινο φως στις ΝΑΤΟικές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Οι ΗΠΑ μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελούν παράγοντες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή παροιμία "Ο λύκος κι αν εγέρασε…".

Υποκριτικό είναι δε το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ Ναύπλιου καθώς συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον κουρδικό λαό(!) που γίνεται στο Ναύπλιο, όταν επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: στήριξαν την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας ΕΕ-ΝΑΤΟ κ’ την ενεργότερη εμπλοκή σε επεμβάσεις και πολέμους, διεκδίκησαν αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων που προκαλούν στρατιές προσφύγων, για τους οποίους έχυναν κροκοδείλια δάκρυα όταν πνίγονταν στο Αιγαίο ή στοιβάζονταν στα νησιά, εφάρμοσαν τη Συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ, που κρατάει χιλιάδες κατατρεγμένους διπλά εγκλωβισμένους στα νησιά του Αιγαίου, οξύνοντας τα προβλήματα για τους ίδιους και για τους κατοίκους των νησιών.

Τη σκυτάλη πήρε τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ όπου οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης στην επίσκεψη Πομπέο για τον δήθεν ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ, δείχνουν το ποσό βαθιά θα συμμετέχει η Ελλάδα στο αιματοκύλισμα των λαών.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Συρίας, μεταξύ άλλων και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής.

Κάτω τα χέρια από το λαό της Συρίας!

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ