ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Τι απαντάνε οι φορείς του τουρισμού στην Αργολίδα όταν τους ρωτούν ποιο αεροδρόμιο είναι κοντά στις Μυκήνες;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:00:00 μ.μ. | |
Τι απαντάνε οι φορείς του τουρισμού στην Αργολίδα όταν τους ρωτούν ποιο αεροδρόμιο είναι κοντά στις Μυκήνες;
Οποιος επισκεφθεί τις Μυκήνες θα διαπιστώσει ότι χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο όπως και τη δεκαετία του 1970 με τουριστικά πούλμαν από την... Αθήνα.
Είναι προφανές ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία της Αττικής διοργανώνουν για τους επισκέπτες της Αθήνας μονοήμερες εκδρομές στην Αργολίδα (Μυκήνες, Ναύπλιο, Επίδαυρος), αποσπώντας με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερα έσοδα από όσα τελικώς εισπράττει η Πελοπόννησος. 

Με απλά λόγια: Ο επισκέπτης των Μυκηνών αφήνει 40 - 50 ευρώ (φαγητό - σουβενίρ - καφέδες) στην Πελοπόννησο και περισσότερα από 100 -150 ευρώ (διαμονή και τουριστικό γραφείο) στην Αττική.

Γιατί το αεροδρόμιο της Αθήνας παραμένει βασική πύλη εισόδου για τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων της Πελοποννήσου;

Γιατί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας δεν εξυπηρετεί όσους θέλουν να επισκεφθούν τις Μυκήνες και την Αρχαία Ολυμπία;

Γιατί οι ταξιδιώτες πάνε στις Μυκήνες με πούλμαν από την Αθήνα και όχι με λεωφορεία από την Καλαμάτα;

Πριν επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" είναι φθηνότερο από το "Ελ. Βενιζέλος" και ότι η Καλαμάτα είναι κοντύτερα από την Αθήνα τόσο στις Μυκήνες όσο και στην Αρχαία Ολυμπία. 

Δυστυχώς όμως η πελοποννησιακή πολιτική και επιχειρηματική κοινότητα δεν μπόρεσε να αναδείξει και να αξιοποιήσει ούτε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ούτε τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου. 

Αλήθεια πόσοι από τους επισκέπτες των Μυκηνών γνωρίζουν ότι σε μία ώρα απόσταση από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας υπάρχει και το Ανάκτορο του Νέστορα, που βασίλευε στο δεύτερο μεγαλύτερο βασίλειο του Μυκηναϊκού Πολιτισμού; Αλήθεια πόσοι επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας γνωρίζουν ότι ο αρχαιολογικός χώρος απέχει από την Καλαμάτα 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ το ταξίδι από την Αθήνα διαρκεί 3 ώρες και 44 λεπτά;

Αλήθεια τι να λένε οι φορείς του τουρισμού της Αργολίδας όταν τους ρωτάνε ποιο αεροδρόμιο είναι κοντά στις Μυκήνες;

Θανάσης Λαγός
Πηγή: eleftheriaonline.gr
Εmail: lathanasis@yahoo.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ