ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Επιμένει το ΚΚΕ στη βουλή για τις απολύσεις 5 εργαζομένων από τον όμιλο «Σελόντα Ιχθυοτροφεία Α.Ε.Γ.Ε»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:00:00 μ.μ. | | | |
Επιμένει το ΚΚΕ στη βουλή για τις απολύσεις 5 εργαζομένων από τον όμιλο «Σελόντα Ιχθυοτροφεία Α.Ε.Γ.Ε»
 Η εταιρεία ΣΕΛΟΝΤΑ απόλυσε 5 εργαζόμενους από τις εγκαταστάσεις στη Νέα Επίδαυρο Αργολίδας λόγω της συνδικαλιστικής δράσης που ανέπτυσσαν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, πρώτα και κύρια αυτά που αφορούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία και τη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας. 

Μάλιστα ένας εξ’ αυτών ήταν και μέλος διοικητικού συμβουλίου πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Στις ιχθυοκαλλιέργειες εξελίσσονται αναδιαρθρώσεις που πρόσφατα μάλιστα εγκρίθηκαν από την επιτροπή ανταγωνισμού και στις οποίες συμμετέχει η εν λόγω εταιρεία, ενώ στο παρελθόν η ΣΕΛΟΝΤΑ είχε επιδοτηθεί για να δημιουργηθούν δήθεν θέσεις εργασίας.

Το συγκεκριμένο συνδικαλιστικό όργανο και ο εργαζόμενος με τη συνδικαλιστική ιδιότητα προσέφυγαν στο ΣΕΠΕ Αργολίδας, που είναι τμήμα του υπουργείου εργασίας και βρίσκεται στο Ναύπλιο, για την ακύρωση των απολύσεων. Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 και αναμένεται το πόρισμα της υπηρεσίας.

Ερωτώνται οι κ Υπουργοί:

· Τι μέτρα θα ληφθούν για την ακύρωση των απολύσεων;

· Τι έλεγχοι έχουν γίνει από τις υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας (ΣΕΠΕ) σε όλη την Ελλάδα και από τις τεχνικές και από τις κοινωνικές επιθεωρήσεις.

· Αν έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις και εάν έχουν επιβληθεί πρόστιμα.

· Με τι ποσά έχει επιδοτηθεί η συγκεκριμένη εταιρεία.

· Αν για τη λήψη της επιδότησης υπήρχαν όροι για τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.

Οι Βουλευτές 

Καραθανασόπουλος Νίκος
Παπαναστάσης Νίκος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ