ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Καραθανασόπουλος - Μηταράκης στη βουλή για τις πέντε απολύσεις εργαζομένων στη «Σελόντα» (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:46:00 μ.μ. | | |
Καραθανασόπουλος - Μηταράκης στη βουλή για τις πέντε απολύσεις εργαζομένων στη «Σελόντα» (βίντεο)
 Την ανάκληση των απολύσεων πέντε εργαζομένων από τον όμιλο «Σελόντα Ιχθυοτροφεία ΑΕΓΕ» ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή. 


Ο Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε τις απολύσεις άδικες και παράνομες. Ανέφερε ότι ο ένας απολυμένος εργαζόμενος είναι μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας και απολύθηκε διότι υπερασπίστηκε την απόλυση των 4 απολυμένων συναδέλφων του που διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Έκανε λόγο για συνδικαλιστική δίωξη και για προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει «γύψο» στη συνδικαλιστική δραστηριότητα και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Απαντώντας ο Νότης Μηταράκης ισχυρίστηκε ότι πιθανά να μη γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες για τις απολύσεις, ότι δεν γνωρίζει αν ο συνδικαλιστής που απολύθηκε είναι εκλεγμένος, πότε, από πού και σε ποια συνδικαλιστική οργάνωση.

Άφησε να εννοηθεί ότι ίσως για άλλους λόγους έγιναν οι απολύσεις και ανέφερε ότι το όλο θέμα θα απασχολήσει το ΣΕΠΕ στις 20 Νοέμβρη.

Με προκαλείται να σας αναφέρω ως υπουργό της εργοδοσίας και όχι της Εργασίας τόνισε στη δευτερολογία του ο Ν. Καραθανασόπουλος, προσθέτοντας ότι ο Ν. Μηταράκης έχει υιοθετήσει την ατζέντα και το λεξιλόγιο της επιχείρησης.

Ανέφερε ότι αυτή είναι η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που προωθείται μέσα και από τον πρόσφατο αναπτυξιακό νόμο που θέλει τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές να έχουν την άδεια και τη βούλα του κράτους και της εργοδοσίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ