ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Ερώτηση Γκιόλα για το νερό άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:12:00 μ.μ. | | | | |
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπέβαλε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ο Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.

Το θέμα της ερώτησης αφορά την εξέλιξη των αναγκαίων ενεργειών για την υλοποίηση του έργου μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης, από τα δίκτυα του Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας.

Στη σχετική ερώτηση, ο βουλευτής αναφέρει ότι το έργο εντάχθηκε στη Δράση «Υποδομές Εγγείων βελτιώσεων» με συνολικό προυπολογισμό που ανέρχεται σε 68.350.000 ευρώ. Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα του έργου που θα συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, στον τουρισμό, στην μεταποίηση κλπ. και θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: “Έργο μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας, Νομού Αργολίδας”

Με την υπ’αριθ. πρωτ. 4709/ 2 - 7 - 2019 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Χαράλαμπου Κασίμη, εντάχθηκε η πράξη “ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ” με κωδικό ΟΠΣΑΑ : 0011313847 στη Δράση 4.3.1. “Υποδομές εγγείων βελτιώσεων” του Υπομέτρου 4.3 “ Στήριξη για επένδυση σε υποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας” του Μέτρου 4 “Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού” του ΠΑΑ 2014 - 2020. Η συνολική δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Σ.Α.Ε. 082/1) ανέρχεται σε 68.350.000,00 ευρώ.




Επειδή το έργο αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα και συνιστά θεμελιακή και ουσιωδέστατη υποδομή για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, εν ταυτώ δε είναι βέβαιο ότι θα συντελέσει και στην αναβάθμιση του δευτερογενούς τομέα (τουρισμός, μεταποίηση, κ.α.) και οπωσδήποτε θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος και, κατά συνέπεια, στη βελτίωση της ίδιας της ποιότητας ζωής, αφού “το νερό δίνει ζωή στη φύση και τον άνθρωπο”.




Επειδή το έργο έχει ήδη καθυστερήσει με δυσμενείς επιπτώσεις που έχουν ήδη οδηγήσει σε μερική ξηρασία και καταστροφή των ντόπιων και ποιοτικών καλλιεργειών (ελιές, ροδιές και εσπεριδοειδή),




Επειδή το ζητούμενο και πρώτιστο αγαθό, δηλαδή νερό για άρδευση, όπως όμως και για ύδρευση, είναι το πλέον απαραίτητο για την Ερμιονίδα, μία από τις πλέον ξηροθερμικές περιοχές της χώρας,




Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ενέργειες που απαιτούνται για την περαιτέρω προώθηση και υλοποίηση των έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα νερού του Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας του Νομού Αργολίδας ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Γκιόλας


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ