ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Η επιβολή «σιγής νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς δεν θα περάσει!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:41:00 μ.μ. | |
Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Η επιβολή «σιγής νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς δεν θα περάσει!
 Η απόλυση του συνάδελφου εκλεγμένου στο Δ.Σ. του συνδικάτου μας, μαζί με ακόμα τέσσερις συναδέλφους μας οι οποίοι μπήκαν μπροστά για να οργανώσουν τη δράση τους, δείχνει ότι η εργοδοσία της ΣΕΛΟΝΤΑ επιχειρεί να βάλει τέλος στην πρωτοπόρα δράση των συναδέλφων στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Από την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, το ΣΕΠΕ τάσσεται υπέρ της υπερασπιστικής γραμμής του συνδικάτου, αναγνωρίζει την συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου και παρότρυνε την εργοδοσία να ανακαλέσει την απόλυση του ενώ η ίδια η επιχείρηση αρνείται.

Δεν μας προξενεί κατάπληξη, είναι μέρος της γενικότερης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και εργοδοσία, που θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους και υποταγμένους. Δείγμα και αυτό της "αειφόρου" ή της "δίκαιης ανάπτυξης" που τάζουν σήμερα η ΝΔ και χτες ο ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει όλο και περισσότερα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους και τον σφαγιασμό των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Απαιτούμε τώρα από την εργοδοσία της «ΣΕΛΟΝΤΑ» να πάρει πίσω τις απολύσεις των συναδέλφων μας και ξεκαθαρίζουμε πως το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια στις επιθέσεις στους εργαζόμενους και πρωτοπόρους εργάτες, μπροστά σε όποιον θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Είναι γελασμένη η εργοδοσία του ομίλου «ΣΕΛΟΝΤΑ» αν νομίζει ότι θα περάσουν οι σχεδιασμοί της.

Καλούμε τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη επιχείρηση να μη φοβηθούν, να δυναμώσουν την ενότητά τους, να σηκώσουν το κεφάλι και οργανωμένα δίπλα στο συνδικάτο, με αγώνα να παλέψουν προκειμένου να μην περάσει καμιά απόλυση.

Συνάδελφοι, γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν περισσεύει κανείς! Η εντατικοποίηση καλά κρατεί. Συνεχώς ζητάνε υπερωρίες. Οι αλλαγές και οι αναδιαρθρώσεις γίνονται με γνώμονα το κέρδος της εταιρείας και καμία σχέση δεν έχουν με το συμφέρον μας.

Αυτό συμβαίνει και αλλού, απολύσεις παλιών εργαζόμενων με συγκροτημένα δικαιώματα και μισθούς και αντικατάσταση όπου και αν γίνεται, με νέους "φτηνούς" και άνευ δικαιωμάτων εργαζόμενους.. και η δουλειά βεβαίως να πέφτει στην πλάτη αυτών που μένουν πίσω.

Συνάδελφοι, η ανάκληση των απολύσεων δεν θα είναι μονάχα νίκη των απολυμένων.

Μας αφορά όλους! Θα είναι και δική μας νίκη! Θα σηματοδοτήσει μια νέα και από καλύτερη θέση διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας!

Θα μας δώσει θάρρος! Αυτό είναι που φοβούνται!

Τον αταλάντευτο οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων που βάζει στο επίκεντρο της πάλης τις σύγχρονες ανάγκες!

Καλούμε τα ταξικά συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην «ΣΕΛΟΝΤΑ».

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ