ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα: "Ίδρυμα Μαρίας Ράδου: Δουλειά και συνεργασία απέναντι στο λαϊκισμό και στη στείρα αντιπολίτευση"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:29:00 μ.μ. |
Ναύπλιο Επόμενη Μέρα:" Ίδρυμα Μαρίας Ράδου: Δουλειά και συνεργασία απέναντι στο λαϊκισμό και στη στείρα αντιπολίτευση"
Το ίδρυμα Μαρίας Ράδου (γηροκομείο) είναι το μοναδικό νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών κι «διοικείται» από επταμελές διοικητικό συμβούλιο το οποίο ορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.Το τελευταίο τρίμηνο το βλέπουμε να γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και στείρας αντιπολιτευτικής διάθεσης χωρίς ούτε μία στιγμή να αναλογιστεί κανείς την ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα η οποία ωφελείται από αυτό.

Η κατάσταση του ιδρύματος έγινε αντικείμενο συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο όπου αναδείχθηκαν τα προβλήματα και εκφράστηκαν από την πλευρά της δημοτικής αρχής προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας και για την δρομολόγηση λύσεων.

Η απόπειρα του δημάρχου για συνεργασία και συνεννόηση αλλά και για απόδειξη διάθεσης ανάληψης ευθυνών έπεσε στο κενό. Ο θησαυρός ήταν μόνο άνθρακες οι οποίοι άρχισαν και τελείωναν σε κραυγές χωρίς καμιά πρόταση να διατυπωθεί.

Το γηροκομείο Θα έπρεπε να γίνει σεβαστό από όλους ,θα έπρεπε να είναι πεδίο διαλόγου και συνεργασίας και όχι πεδίο εκμετάλλευσης και λαϊκισμού..

Βέβαια όπως διαβεβαίωσε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης όλα τα άλλα νομικά πρόσωπα στα οποία ο δήμος και διοικεί και διαχειρίζεται εξολοκλήρου είναι καλά.

Ορθότατα λοιπόν ο δήμαρχος διατύπωσε σε ανάρτηση του τις απόψεις σχετικά με το θέμα του ιδρύματος. Ανάρτηση την οποία και παραθέτουμε.

«Στη ζωή και στην πορεία ενός αιρετού υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα δύσκολες ή πολύ δύσκολες καταστάσεις να αντιμετωπίσει.

Γι’ αυτό άλλωστε δηλώνει και ξανά δηλώνει με πάθος ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του κόσμου για να αναλάβει αυτές τις καταστάσεις.

Ακόμη περισσότερο όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση και η κριτική του πάντα έχει μέσα το στοιχείο της επιθυμίας της προσωπικής εμπλοκής. Φωνάζει καθημερινά από τα έδρανα ότι αυτός μπορεί να δώσει λύσεις, ότι αυτός μπορεί να αναλάβει δύσκολες καταστάσεις.

Υπάρχουν δύο πιθανότητες: η μία να το εννοεί και να είναι έτοιμος να αναλάβει δράση και να κάνει τα λεγόμενα του πράξη και η άλλη απλώς να λαϊκίζει και να φωνασκεί για να δημιουργήσει εντυπώσεις... ο γνωστός σε όλους «τζάμπα μάγκας».

Νομίζαμε ότι κάποιοι οι οποίοι προσπαθούσαν να συλλαβίσουν μια «περίπου» άποψη είχαν ίχνη πολιτικής τιμιότητας και διάθεση προσφοράς.

Λαθέψαμε!

Εντύπωση ήθελαν να προκαλέσουν μόνο.

Το Ίδρυμα Μαρίας Ράδου που κληρονομήσαμε με πάνω από 700.000€ χρέη το 2012 από την προηγούμενη διοίκηση (μην υποτιμάτε τους Ναυπλιείς, δεν είναι χρυσόψαρα, θυμούνται καλά ποιος ήταν πριν δήμαρχος) μέσα στην οικονομική κρίση αποτέλεσε ένα σημείο διαρκούς αγώνα για εμάς, πληρώνοντας πάνω από μισό εκατομμύριο για να αποπληρωθούν χρέη αυτών που τα δημιούργησαν.
Να σέβεστε λοιπόν αυτούς που σας έδωσαν πίσω την ασφαλιστική σας ενημερότητα και σας γλύτωσαν από τα δικαστήρια.

Σε ό,τι αφορά τους «όλα τα σφάζω όλα τα λύνω» του facebook είμαστε σίγουροι ότι γνώριζαν πολύ καλά τις πηγές χρηματοδότησης του γηροκομείου. 

-Οι μηνιαίες πληρωμές των ωφελούμενων.
-Δωρεές τρίτων.
-Έσοδα από την ακίνητη περιουσία του ιδρύματος.

Ποτέ δεν το ανέφεραν στις μακροσκελείς ανακοινώσεις τους. Η οικονομική κατάσταση ήταν γνωστή σε όλους και τα στοιχεία στη διάθεσή τους.

Μόλις περάσαμε στην πράξη άρχισαν να απαιτούν εγγυήσεις. Τρομοκρατήθηκαν από την ευθύνη.
Δεν είναι το δυνατό τους σημείο βλέπετε.

Οι ανακοινώσεις, η στείρα αντιπολίτευση και η ανερμάτιστη κριτική χωρίς στοιχεία ή με μισές αλήθειες είναι το όριο του προσωπικού τους «πράττειν».

Έχει καλώς.

ΥΓ1: Θεωρούμε σωστό στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να προταθεί στον καθένα από τους υπογράφοντες την αναφορά για το Ίδρυμα Μαρίας Ράδου η προεδρεία.
Μήπως λαθέψαμε με κανέναν! Όταν εισπράξουμε την προσωπική άρνηση του καθενός θα ορίσουμε νέο πρόεδρο.

ΥΓ2:Η σοβαρότητα του θέματος αλλά και ο απόλυτος σεβασμός που νιώθουμε για τους ανθρώπους οι οποίοι φιλοξενούνται ή εργάζονται στο Ίδρυμα ήταν για μας καθοριστικός παράγοντας να μην κάνουμε ούτε μία στιγμή το γηροκομείο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Γι’ αυτό παρ´ ότι όλα τα χρέη και ο τρόπος διαχείρισης ήταν καταγεγραμμένα όταν αναλάβαμε ποτέ δεν καλέσαμε τους υπεύθυνους να απολογηθούν.

Ο αγώνας για την λειτουργία του γηροκομείου είναι καθημερινός και καλούμε όλο τον κόσμο να το συνδράμει με κάθε τρόπο.»ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ