Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019

Οι Πυροσβέστες στο Ναύπλιο τίμησαν τους Προστάτες τους "Τρεις Παίδες εν Καμίνω" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:48:00 π.μ. | | |
Η Πυροσβέστες στο Ναύπλιο τίμησαν τους Προστάτες του "Τρεις Παίδες εν Καμίνω" (βίντεο)
Όπως κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία τιμά τους Προστάτες της, Τρείς Παίδες εν Καμίνω. Στο Ναύπλιο η Πυροσβεστική Υπηρεσία τίμησε τους τρεις αγίους με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη. 

Το πρωί τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.
Το παρών έδωσαν ο διευθυντής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου πύραρχος Βασίλειος Αλεξόπουλος, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημητρης Κωστούρος, ο βουλευτής Αργολ΄διας Ανδρεας Πουλάς, αξιωματικοί και πυροσβέστες της Π.Υ Ναυπλίου καθώς και συνταξιούχοι του σώματος.
Οι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται από το 1981 ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και η ημέρα μνήμης τους καθιερώθηκε από το 1991 ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος. Το Πυροσβεστικό Σώμα τιμά και γιορτάζει κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου τους Προστάτες του άγιους Τρεις Παίδες, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ.
Με τη στάση ζωής τους, οι Τρεις Παίδες αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
 Να τονίσουμε πως στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες συντήρησης στις Αγιογραφίες του Ιερού ενώ θα συνεχιστούν και σε όλες τις Αγιογραφίες του Ναού.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ