ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Ανδριανός στη Βουλή: "Με αυτό τον προϋπολογισμό, ανοίγουμε τους νέους δρόμους που αξίζει η πατρίδα μας"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:50:00 π.μ. | | |
Ανδριανός στη Βουλή: "Με αυτό τον προϋπολογισμό, ανοίγουμε τους νέους δρόμους που αξίζει η πατρίδα μας"
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2020, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:


«Δεν πρόκειται να ακολουθήσω το παραλήρημα του συναδέλφου που χρησιμοποίησε διχαστικό λόγο. Και βεβαίως να θυμίσω μόνο τούτο: Είπε ότι με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε ο φόρος στην εστίαση από το 24 στο 13%. Για να θυμίσουμε όμως στον ελληνικό λαό τι ακριβώς έγινε, με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ ο φόρος αυτός από το 13% πήγε στο 24%. Και ήρθατε λοιπόν λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιουλίου να τον μειώσετε. Αυτό είναι κοροϊδία.

Συζητάμε αυτές λοιπόν τις μέρες

τον πρώτο προϋπολογισμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και γνωρίζουμε πολύ καλά τι ψηφίζουμε όταν ψηφίζουμε αυτόν τον προϋπολογισμό. Γιατί αυτός ο προϋπολογισμός υπογραμμίζει με τον πιο αδιάσειστο τρόπο την αποφασιστική αλλαγή πορείας που έκανε η χώρα μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου.

Ένας προϋπολογισμός που αποδεικνύει με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο πως όλα όσα δεσμευθήκαμε προεκλογικά, τα κάνουμε πράξη.

Απέναντι στις Ελληνίδες και τους Έλληνες δεσμευθήκαμε για ουσιαστική μείωση του βάρους φόρων και εισφορών στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, για ενίσχυση της ανάπτυξης κυρίως μέσα από την ενθάρρυνση νέων επενδύσεων, για τη δημιουργία νέων, πραγματικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Υποσχεθήκαμε να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα στη χώρα, εξασφαλίζοντας τη θετική προοπτική που απαιτούν, δικαιούνται και αξίζουν οι πολίτες.

Όχι μόνο τιμούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε, αλλά και προχωράμε ακόμη πιο γρήγορα στην υλοποίησή τους, όπως καταδεικνύει η μείωση του ΕΝΦΙΑ, και επίσης, όπως ανακοινώθηκε η μείωση για το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης που θα μειωθεί κατά 50% το 2020 και θα καταργηθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Κι αυτό γιατί η αλλαγή σελίδας του Ιουλίου με την αυτοδύναμη εντολή των πολιτών, η εγκατάλειψη της αδιέξοδης πολιτικής της υπερφορολόγησης και των αιματηρών υπερπλεονασμάτων, της συνειδητής στοχοποίησης της μεσαίας τάξης, της ομηρείας των επιδομάτων και της κατάπνιξης των δημιουργικών δυνάμεων των Ελλήνων, απέδωσε τάχιστα θετικά αποτελέσματα.

Θετικά αποτελέσματα που αποτυπώθηκαν στο οικονομικό κλίμα, στα επιτόκια δανεισμού της χώρας, στις αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας και τις εκτιμήσεις των προοπτικών της από εταίρους, δανειστές, επενδυτές και οίκους αξιολόγησης.

Είναι αυτή η ριζική αλλαγή πολιτικής που επέτρεψε στην κυβέρνηση όχι μόνο να καλύψει το δημοσιονομικό κενό ύψους 396 εκ. ευρώ που κληρονομήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να δημιουργήσει το περιθώριο ώστε να επιταχύνει εντός του 2019 τα θετικά μέτρα ανακούφισης και ανάπτυξης.

Αυτή η αντιδιαμετρικά διαφορετική πολιτική, μας επιτρέπει και σήμερα να καταρτίζουμε έναν προϋπολογισμό ταυτόχρονα αισιόδοξο και ρεαλιστικό, που συνδυάζει χωρίς εκπτώσεις τους δύο μεγάλους στόχους της τόνωσης της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, που περιορίζει τη φορολογική επιβάρυνση αυξάνοντας ταυτόχρονα τις πραγματικές δαπάνες στους κρίσιμους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Εθνικής Άμυνας.

Θυμίζω πως τις προηγούμενες μέρες ψηφίσαμε το φορολογικό νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων, μειώνει τον φορολογικό συντελεστή από 22% στο 9% μέχρι τα 10.000 ευρώ, μειώνει τη φορολόγηση για τα νομικά πρόσωπα, προβλέπει ευνοϊκούς φορολογικούς συντελεστές για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, μειώνει τον ΦΠΑ για φάρμακα και βρεφικά είδη, απαλλάσσει από το άγος της εισφοράς αλληλεγγύης οικογένειες με μέλη με αναπηρία ποσοστού άνω του 80%. Αλλά και επίδομα στήριξης των 700 ευρώ σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη όπως όλες οι οικογένειες με άτομα με αναπηρία, και μάλιστα είναι πολύ θετικό ότι αυτό δίνεται χωρίς όριο ηλικίας.

Κι εδώ θέλω να τονίσω, την αποφασιστική αντιμετώπιση της υποεκτέλεσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που είχε ουσιαστικά εγκαταλειφθεί στη μοίρα του από την προηγούμενη κυβέρνηση, και θα επιτρέψει τη δυναμική προώθηση της υλοποίησης έργων πνοής για ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως επίσης τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών, μέσα από δράσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής και μια εθνική στρατηγική για την αποτελεσματική ανάδειξη, πιστοποίηση και αξιοποίηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων μας. Γιατί για παράδειγμα, στο ελαιόλαδο, ένα από τα εθνικά προϊόντα μας, με τιμές στα δύο ευρώ το κιλό υπάρχει ο κίνδυνος να εγκαταλειφθεί η ελαιοκαλλιέργεια γιατί οι παραγωγοί δεν βγάζουν ούτε τα έξοδά τους, δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους και βεβαίως αυτό έχει επιπτώσεις σε όλη την αλυσίδα των τοπικών οικονομικών.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μισθωτοί οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ζητούν τις ανάσες που θα τους επιτρέψουν να κάνουν ξανά με ασφάλεια σχέδια για το μέλλον για τις οικογένειές τους. Ο φετινός προϋπολογισμός δίνει τέτοιες ανάσες. Και όσο τα αποτελέσματα της νέας οικονομικής πολιτικής γίνονται ολοένα και πιο ορατά, τόσο αυτές οι ανάσες θα γίνονται περισσότερες και βαθύτερες.

Με αυτό τον προϋπολογισμό, με τις βαθιές αλλαγές στο κράτος και τη σχέση του με το πολίτη, με την εισαγωγή της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου, ανοίγουμε τους νέους δρόμους που αξίζει η πατρίδα μας. Τους δρόμους της δημιουργίας και τις προκοπής για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που πληγώθηκαν από την κρίση. Τους δρόμους της επιστροφής για τις εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους που έφυγαν την τελευταία δεκαετία από τη χώρα. Τους δρόμους που οδηγούν στο μέλλον που αρμόζει στην Ελλάδα. Ανάπτυξη, απασχόληση, κοινωνική συνοχή. Μέρα με τη μέρα, κάνουμε πράξη όλα όσα δεσμευθήκαμε στους συμπατριώτες μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ