Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Εκδήλωση στο Ναύπλιο του ΤΕΕ Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:51:00 μ.μ. | |
Εκδήλωση στο Ναύπλιο του ΤΕΕ Πελοποννήσου
Το ΤΕΕ Πελοποννήσου διοργανώνει εκδηλώσεις παρουσίασης του βιβλίου “Κατασκευές από τοιχοποιία - Αποτίμηση και επεμβάσεις για σεισμικά φορτία” του Κωνσταντίνου Σπυράκου, Δρ Πολιτικού Μηχανικού, Καθηγητή Ε.Μ.Π., σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

- Τρίπολη, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, ώρα έναρξης 18:00
αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Αρκαδίας
25ης Μαρτίου & Πανός 21


- Ναύπλιο, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, ώρα έναρξης 11:00
αίθουσα εκδηλώσεων Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου
25ης Μαρτίου 2

- Καλαμάτα,
Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, ώρα έναρξης 18:00
αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας
Αριστομένους 28

Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης θα αναπτυχθούν:

· Οι σημαντικότερες τρωτότητες των κατασκευών από φέρουσα τοιχοποιία μέσω παραδειγμάτων από αστοχίες σε πρόσφατους σεισμούς (Λέσβος, Κως, Λευκάδα).

· Η μεθοδολογία αποτίμησης και επέμβασης σε κατασκευές από τοιχοποιία με βάση τη φιλοσοφία των σύγχρονων κανονισμών (ΚΑΔΕΤ, EC8-3 και του Σχεδίου για το Νέο Αναθεωρημένο EC8-3).

· Η σεισμική συμπεριφορά και η μεθοδολογία ανάλυσης κατασκευών σε συνεχή δόμηση σε ιστορικά κέντρα, όπως, Άργος, Καλαμάτα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Τρίπολη.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν:

· Οι σημαντικότερες παραδοσιακές αλλά και καινοτόμες μέθοδοι επεμβάσεων για υφιστάμενα κτίρια, διατηρητέα - μνημεία ή μη.

· Παραδείγματα αποτίμησης και επέμβασης σε αντιπροσωπευτικές κατασκευές, από τις πλέον συνήθεις, όπως κατοικίες (π.χ., διώροφο κτήριο με τρίστρωτη τοιχοποιία) έως και μνημεία. Στα παραδείγματα θα συμπεριληφθούν η μελέτη των επεμβάσεων στο Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα και στα “Προσφυγικά” στην Αθήνα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ