ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ανδριανός στη Βουλή για το επίδομα γέννησης: Το δημογραφικό είναι μια εθνική υπόθεση και μας αφορά όλους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 π.μ. | | | |
Ανδριανός στη Βουλή για το επίδομα γέννησης: Το δημογραφικό είναι μια εθνική υπόθεση και μας αφορά όλους
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στη Βουλή κατά τησυζήτηση τουνομοσχεδίου για το επίδομα γέννησης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:


«Το δημογραφικό είναι με διαφορά το οξύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. Επί δεκαετίες, ο πληθυσμός της Ελλάδας γερνά, με τις γεννήσεις να μην φτάνουν το ποσοστό αναπλήρωσης.

Η άκρως ανησυχητική αυτή τάση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο από τη δύσκολη περιπέτεια της δημοσιονομικής κρίσης όλα αυτά τα χρόνια.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016, έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας στον κόσμο, μόλις 1,38, με τις γεννήσεις να έχουν πέσει κάτω από τα 100.000 παιδιά τον χρόνο. Παράλληλα, οι Ελληνίδες πλέον αποκτούν κατά μέσο όρο το πρώτο τους παιδί μετά τα 30.

Και βεβαίως, η τάση αυτή επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο με το κύμα φυγής των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό προς αναζήτηση μιας καλύτερης μοίρας.

Απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα, η αποφασιστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημογραφικού καθίσταται κυριολεκτικά ζήτημα επιβίωσης, πέρα βεβαίως από προϋπόθεση για τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας και ακεραιότητας ή για μια βιώσιμη επίλυση του ασφαλιστικού.

Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα, είναι λοιπόν ένα βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση. Είναι ταυτόχρονα, η υλοποίηση μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το επίδομα γέννησης σηματοδοτεί με τον πιο εμφατικό τρόπο τη σημασία που αποδίδουμε στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Σηματοδοτεί τη βούληση της σημερινής κυβέρνησης να θέσει αυτό το πρόβλημα στην κορυφή των προτεραιοτήτων της δημόσιας πολιτικής.

Το εφάπαξ επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται είναι μια σημαντική βοήθεια στα πρώτα βήματα της φροντίδας του βρέφους.

Μια βοήθεια που βεβαίως συμπληρώνεται από την πρόβλεψη του νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των Δήμων της χώρας σε χρηματοδότηση με στόχο τη λειτουργία περισσότερων βρεφονηπιακών σταθμών ώστε να γίνει πράξη η σχετική δέσμευσή μας να βρίσκουν όλα τα παιδιά θέση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν είναι αποκομμένη και αποσπασματική, αλλά εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας και την στήριξη των νέων ανθρώπων. Το δημογραφικό είναι μια εθνική υπόθεση και μας αφορά όλους. Είναι εθνικό θέμα και έτσι οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε γιατί επηρεάζει και απειλεί το μέλλον της πατρίδας μας.

Ακούμε καλά την αγωνία και τα όνειρα των νέων Ελληνίδων και Ελλήνων που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, αλλά διστάζουν λόγω αντικειμενικών προβλημάτων και δυσκολιών.

Γνωρίζουμε καλά ότι για να ενθαρρύνουμε τους νέους ανθρώπους να κάνουν αυτό το βήμα, οι προϋποθέσεις είναι πολλές και σύνθετες:

-νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας ώστε νωρίς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να αποκτούν οικονομική ανεξαρτησία,

-στήριξη στις νέες οικογένειες με βρεφονηπιακούς σταθμούς και άλλες βοηθητικές δομές,

-εργασιακές ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν μια καλύτερη ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής,

-αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας,

-ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όσους πρόσκαιρα αντιμετωπίζουν δυσκολίες,

-αποκατάσταση της κανονικότητας που θα επιτρέψει στους νέους ανθρώπους να σχεδιάζουν με ασφάλεια το μέλλον,

-ουσιαστική ενίσχυση της στήριξης στην πολύτεκνη οικογένεια.

Στόχος της στρατηγικής μας είναι, στήνοντας ξανά τη χώρα και την οικονομία στα πόδια της, να διασφαλίσουμε τις θεσμικές και τις δημοσιονομικές προϋποθέσεις ώστε η στήριξη της ελληνικής οικογένειας να γίνεται ολοένα και ουσιαστικότερη.

Σ’ αυτή την ευρύτερη, συγκροτημένη στρατηγική εντάσσονται λοιπόν τα επιδόματα γέννησης και τέκνων, με τις ασφαλιστικές τους δικλείδες που εγγυώνται ότι θα αποδίδονται μόνο στους πραγματικά δικαιούχους.

Αυτή η κυβέρνηση, θέλει να επαναφέρει την αισιοδοξία και την προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Απέναντι στις πολιτικές της ισοπέδωσης προς τα κάτω και του εγκλωβισμού στη φτώχεια του πρόσφατου παρελθόντος, εμείς δίνουμε ξανά στους νέους ανθρώπους, στις νέες ελληνικές οικογένειες τη δύναμη να σχεδιάσουν με αυτοπεποίθηση το μέλλον τους».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ