ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Μαθητές και της Αργολίδας συμμετέχουν στον Περιφερειακό διαγωνισμό ορθογραφίας

Μαθητές και της Αργολίδας συμμετέχουν στον Περιφερειακό διαγωνισμό ορθογραφίας
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο 1ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον οποίον αναφέρθηκαν, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Πελοποννήσου Γιάννης Σόλαρης και ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας Δημήτρης Αραποστάθης.

Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνουν το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, το 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης, το 1ο Γυμνάσιο Κιάτου, το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Πελοποννήσου, οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει πριν τρία χρόνια σε επίπεδο Μεσσηνίας, με πρωτοβουλία της διευθύντριας του 1ου Γυμνάσιου Μεσσήνης Ελισάβετ Σταθοπούλου και πλέον επεκτάθηκε σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή και την ενίσχυσε οικονομικά, ενώ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Γ. Σόλαρη για τον συντονισμό και την οργάνωση του διαγωνισμού, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την διευθύντρια του 1ου Γυμνάσιου Μεσσήνης αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν στην προσπάθεια αυτή.

Από την πλευρά του, ο Γ. Σόλαρης αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την υποστήριξη και τα σχολεία που συμμετείχαν στην οργάνωση και υλοποίηση του διαγωνισμού, ενημέρωσε ότι στην 1η φάση του προκριματικού -χθες Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου- συμμετείχαν 1.300 μαθητές από όλη την Περιφέρεια, από τους οποίους οι 500 ήταν από τη Μεσσηνία και 300 περίπου από κάθε νομό. Αναφέρθηκε επίσης στο βασικό στόχο του διαγωνισμού που είναι η άσκηση του γραπτού και προφορικού λόγου.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ


Η 2η φάση του προκριματικού θα διεξαχθεί σε ένα γυμνάσιο κάθε νομού μεθαύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου. Οι μαθητές θα διαγωνισθούν γραπτώς από τις 10.30 ώς τις 11.30 το πρωί, σε αίθουσες του σχολείου ανά τάξη.

Τα σχολεία που θα διοργανώσουν τη 2η και 3η φάση του προκριματικού είναι:

Για τους μαθητές του νομού Αργολίδας 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου. Για τους μαθητές του νομού Αρκαδίας 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης. Για τους μαθητές του νομού Κορινθίας 1ο Γυμνάσιο Κιάτου. Για τους μαθητές του νομού Λακωνίας 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης. Για τους μαθητές του νομού Μεσσηνίας 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Η 3η φάση του προκριματικού θα διεξαχθεί επίσης μεθαύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο ίδιο σχολείο που έχει αναλάβει να διοργανώσει τον διαγωνισμό. Στη φάση αυτή συμμετέχουν οι 5 πρώτοι μαθητές της 2ης φάσης από κάθε τάξη.

Οι 3 νικητές από κάθε τάξη θα περάσουν στον τελικό, που θα διεξαχθεί σε επίπεδο Περιφέρειας, ενώ οι υπόλοιποι 2 μαθητές που θα διαγωνισθούν στην 3η φάση του προκριματικού θα πάρουν δώρο ένα λεξικό. Ολοι οι μαθητές θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης. Στον τελικό, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι 3 πρώτοι νικητές από κάθε τάξη και από κάθε νομό. Ο πρώτος νικητής από κάθε τάξη θα πάρει βραβείο ένα tablet, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές που θα διαγωνισθούν στον τελικό θα πάρουν δώρο ένα λεξικό.

Ολοι οι μαθητές θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής στον διαγωνισμό.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ