ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Το ΚΚΕ ζητά την άμεση επαναπρόσληψη πέντε απολυμένων από την «Σελόντα Ιχθυοτροφεία»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:21:00 μ.μ. | |
Το ΚΚΕ ζητά την άμεση επαναπρόσληψη πέντε απολυμένων από την «Σελόντα Ιχθυοτροφεία»
Ερώτηση για τις απολύσεις πέντε εργαζομένων από τον όμιλο «Σελόντα Ιχθυοτροφεία ΑΕΓΕ» προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Επανερχόμαστε για την εταιρεία "ΣΕΛΟΝΤΑ", καθώς παρά τις όποιες συστάσεις η εταιρεία, όχι απλά δεν έχει συμμορφωθεί, αλλά το αντίθετο, οξύνει την επίθεση στα δικαιώματα.

Η εταιρεία "ΣΕΛΟΝΤΑ" απέλυσε 5 εργαζόμενους από τις εγκαταστάσεις στη Νέα Επίδαυρο Αργολίδας, λόγω της συνδικαλιστικής δράσης που ανέπτυσσαν, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, πρώτα και κύρια αυτά που αφορούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία και τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας. Μάλιστα, ένας εξ αυτών ήταν και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Στις ιχθυοκαλλιέργειες εξελίσσονται αναδιαρθρώσεις, που πρόσφατα μάλιστα εγκρίθηκαν από την επιτροπή ανταγωνισμού και στις οποίες συμμετέχει η εν λόγω εταιρεία, ενώ στο παρελθόν η "ΣΕΛΟΝΤΑ" είχε επιδοτηθεί, για να δημιουργηθούν δήθεν θέσεις εργασίας.

Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας και ο εργαζόμενος με τη συνδικαλιστική ιδιότητα προσέφυγαν στο ΣΕΠΕ Αργολίδας, που είναι τμήμα του υπουργείου Εργασίας και βρίσκεται στο Ναύπλιο, όπου το πόρισμα του ΣΕΠΕ ήταν ότι έκρινε παράνομη την απόλυση του μέλους του συνδικάτου, ενώ η εργοδοσία αρνείται την επαναπρόσληψή του.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί:

Τι μέτρα θα ληφθούν για την άμεση επαναπρόσληψη του μέλους του Συνδικάτου, έπειτα και από το πόρισμα του ΣΕΠΕ, αλλά και συνολικότερα την ακύρωση των υπολοίπων τεσσάρων απολύσεων;

Τι έλεγχοι έχουν γίνει από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε όλη την Ελλάδα και από τις τεχνικές και από τις κοινωνικές επιθεωρήσεις;

Έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις, και εάν ναι, έχουν επιβληθεί πρόστιμα;

Με τι ποσά έχει επιδοτηθεί η συγκεκριμένη εταιρεία;

Για τη λήψη της επιδότησης υπήρχαν όροι για τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας;».


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ