ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Γκιόλας: Η Κοινωνική Αλληλεγγύη, το ενδιαφέρον για τον Άνθρωπο και η μέριμνα για τους αδύναμους, τα όπλα μας στη μάχη κατά του Κορωνοιού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:58:00 μ.μ. |
Γκιόλας: Η Κοινωνική Αλληλεγγύη, το ενδιαφέρον για τον Άνθρωπο και η μέριμνα για τους αδύναμους, τα όπλα μας στη μάχη κατά του Κορωνοιού
Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας κλήθηκε για άλλη μια φορά να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα που αφορά όλη την Ανθρωπότητα σήμερα, την πανδημία του κορωνοιού ή covid 19 .


Το πρόβλημα της πανδημίας θα το αντιμετωπίσουμε συλλογικά ως Κοινωνία, με συναίσθηση όμως και της ατομικής ευθύνης. Ακόμη και οι πιο φανατικοί πολέμιοι του Κοινωνικού κράτους κατάλαβαν ότι στο επίκεντρο πρέπει να είναι πάντα ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Δεν αρκεί ένα μεγάλο «ευχαριστώ», ή ένα «χειροκρότημα» στους λειτουργούς της Δημόσιας Υγείας, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, παραϊατρικό προσωπικό, ΕΚΑΒ κλπ, για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά και με προσωπικό κόστος υγείας ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Απαιτείται εδώ και τώρα ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας με νέες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, άνοιγμα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους, έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη και επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα υγείας (ιδιώτες ιατροί, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα).

Δεν πρέπει η πανδημία και τα απαγορευτική μέτρα προφύλαξης που σωστά παίρνονται, να γίνουν η αφορμή για απολύσεις εργαζομένων, υποβάθμιση εργασιακών σχέσεων, πιθανή εξαφάνιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει την Οικονομία, την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα εξασφαλίζοντας ρευστότητα μέσω των τραπεζών και βέβαια να στηρίξει τους εργαζόμενους και τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Να ενισχυθούν και να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για παραβιάσεις εργατικής νομοθεσίας, που όλο και πληθαίνουν, σε χώρους όπως τα super markets, τα delivery, τα call centers, κ.α.

Τα 35 δις «μαξιλάρι» που άφησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη δυνατότητα για γενναίες αποφάσεις και πρέπει να αξιοποιηθεί για κοινωνικό όφελος. Το επίδομα των 800 ευρώ για 45 μέρες, δεν αποτελεί ικανή στήριξη στην ελληνική οικογένεια στην οποία μπορεί σήμερα μετά από χρόνια κρίσης να υπάρχει ένας μόνο εργαζόμενος. Ήδη η Κυβέρνηση έδωσε 12 δις ως εγγυήσεις στις Τράπεζες με το σχέδιο Ηρακλής, που αφορά τα κόκκινα δάνεια. Δεν οφείλει λοιπόν να στηρίξει τους εργαζόμενους και όλους τους ευάλωτους συνανθρώπους μας που υφίστανται τις τεράστιες συνέπειες της μεγάλης υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε?

Άτολμα και αδύναμα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Κυβέρνηση,( κόστος μόλις 1% ΑΕΠ) τη στιγμή που στην Ισπανία ανέρχονται στο 17% του ΑΕΠ και στην Πορτογαλία -μία χώρα πληθυσμιακά αντίστοιχη της Ελλάδας στο 9%! .Τα προβλήματα στην Οικονομία και την Κοινωνία όμως είναι μεγάλα. Πρέπει να παρθούν γενναία μέτρα τόνωσης της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, διαφορετικά θα οδεύσουμε σε μεγάλη ύφεση και αύξηση της ανεργίας, με απροσδιόριστες για την ώρα, συνέπειες.

Δίνουμε όλοι μαζί μια μάχη και τα πιο σπουδαία όπλα μας είναι η μέριμνα για τον Άνθρωπο και η Κοινωνική Αλληλεγγύη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ