ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Τάσος Τόκας: Η κατάσταση στο ξενοδοχείο "Γαλαξίας" στην Ερμιονίδα χρειάζεται μεγάλη προσοχή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 π.μ. | | | |
Τάσος Τόκας: Η  κατάσταση στο ξενοδοχείο "Γαλαξίας" στην Ερμιονίδα χρειάζεται μεγάλη προσοχή
Επειδή πολλοί δημότες με παίρνουν τηλέφωνο για το θέμα των προσφύγων- μεταναστών που βρίσκονται στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας, έχω να επισημάνω τα εξής:

Επικοινώνησα ήδη με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας και μιλήσαμε για την επικινδυνότητα της κατάστασης σχετικά με όσους διαμένουν στον Γαλαξία καθώς και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συμφώνησα με την επιστολή που έστειλε στον Υπουργό .Υγείας και στους αρμόδιους φορείς για τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του ιού που πρέπει να τηρούνται στο ξενοδοχείο, αλλά επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Σύμφωνα με την Κυβέρνηση όποιοι μπήκανε στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου έχουν διαφορετική αντιμετώπιση, για να μην εισαχθεί ο ιός.

Τι έγινε στο Γαλαξία κανείς δεν ξέρει αφού ο Δήμος Ερμιονίδας δεν ενημερώθηκε ποτέ. Θυμίζω ότι υπάρχει απόφαση του ΔΣ του δήμου μας σχετικά με το μεταναστευτικό στην περιοχή μας όπου γίνεται σαφές ότι η περιοχή μας δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων-μεταναστών γιατί ούτε οι υποδομές υγείας είναι καλές αλλά ούτε και η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας το επιτρέπει.

-Ειδικά στις σημερινές συνθήκες τόσο για την προστασία τους αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας πρέπει να απαιτήσουμε την μεταφορά των προσφύγων- μεταναστών του Γαλαξία σε δομή φιλοξενίας που έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

-Αν αυτό δεν είναι δυνατό πρέπει να απαιτήσουμε να έρθει μόνιμα στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας ειδική υγειονομική ομάδα με ευθύνη του ΕΟΔΥ για την κάλυψη των 500 -600 ατόμων που διαμένουν εκεί.
-Κάθε άλλη παρελκυστική τακτική δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα με συνέπεια ο κίνδυνος να είναι ιδιαίτερα μεγάλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ