Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ στον απόηχο των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:24:00 μ.μ. | | | |
Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον ύπατο αρμοστή ΟΗΕ στον απόηχο των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ερμιονίδα
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Filippo Grandi.

Μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων

Σύμφωνα με το μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Grandi εξέφρασε τη στήριξή του προς την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί την πανδημία του κορωνοϊού.


Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανήλικων από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες, το οποίο υλοποιείται ήδη σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι σημαντικό να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια όσο το δυνατόν περισσότερα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Σημειώνεται πάντως ότι η επικοινωνία των δύο ανδρών γίνεται στον απόηχο των μαζικών κρουσμάτων κορωνοϊού που εμφανίστηκαν στη δομή φιλοξενίας στην Ερμιονίδαα Αργολίδας την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ και δύο ακόμα δομές προσφύγων και μεταναστών σε Ριτσώνα και Μαλακάσα το προηγούμενο διάστημα είχαν απασχολήσει τη δημοσιότητα εξαιτίας της καραντίνας στην οποία τέθηκαν λόγω εμφάνισης μαζικών κρουσμάτων κορωνοϊού.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ