ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Τίμησαν την επέτειο της μάχης στο Μανιάκι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:47:00 μ.μ. | | | |
Τίμησαν την επέτειο της μάχης στο Μανιάκι
Η επέτειος της μάχης στο Μανιάκι τιμήθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου, με μια λιτή τελετή, λόγω των μέτρων για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, μετά την επιμνημόσυνη δέηση στους ανδριάντες του Παπαφλέσσα -στην Φλεσσιάδα και στο Μανιάκι- κατατέθηκαν στεφάνια από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και η σύντομη τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.
Η μάχη εναντίον των στρατευμάτων του Ιμπραήμ και η θυσία σε αυτή του Παπαφλέσσα και των συμπολεμιστών του, έλαβε χώρα στις 20 Μαΐου του 1825 και έμεινε στην ιστορία, καθιστώντας τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση ήταν οι αντιδήμαρχοι Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Γαϊτάνης και Μιχάλης Καραβίδας, οι πρόεδροι Φλεσσιάδας Γιάννης Μαθιός και Μανιακίου Σταύρος Σταθόπουλος και ο απόγονος της οικογένειας Φλέσσα Παναγιώτης Φλέσσας.
Δηλώσεις για τη θυσία του Παπαφλέσσα και των συμπολεμιστών του και το μήνυμά της έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλος και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας -“με τη θυσία του αφύπνισε όλους τους Ελληνες και ζωντάνεψε τον αγώνα τους” σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης, “καλούμαστε να δικαιώσουμε τον αγώνα αυτόν, επιδεικνύοντας εθνική ενότητα και αμοιβαία ευθύνη, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες” τόνισε ο δήμαρχος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ