ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Μονοήμερη πεζοπορία από τη Βουνοπαρέα Αργολίδας σε δυο ορεινούς οικισμούς του Πάρνωνα

Μονοήμερη πεζοπορία από τη Βουνοπαρέα Αργολίδας σε δυο ορεινούς οικισμούς του Πάρνωνα
Ο STAVROPOULOS TOURS και η Βουνοπαρέα Αργολίδας διοργανώνουν την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, μονοήμερη πεζοπορία σε ένα καταπληκτικό μονοπάτι που ένωνε δυο ορεινούς οικισμούς του Πάρνωνα, τον Πραστό και την Καστάνιτσα

Ο Πραστός ήταν παλιά μια ιστορική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Αμφιθεατρικά χτισμένος σε μια πλαγιά του Πάρνωνα, σήμερα αποτελεί ένα πανέμορφο και γραφικότατο χωριό ενώ έχει κηρυχτεί και παραδοσιακός οικισμός. 

Ξεκινώντας την πεζοπορία μας από τον Πραστό και ανάμεσα από γραφικά σοκάκια, θα πάρουμε το μονοπάτι για την Καστάνιτσα. 

Πορευόμαστε προς τα δυτικά σε κατηφορική διαδρομή αρχικά μέχρι το ποτάμι της Μαζιάς απολαμβάνοντας τα νερά αλλά και την πανέμορφη φύση. Στην περιοχή υπάρχουν μισογκρεμισμένοι νερόμυλοι και ξωκλήσια. 

Συνεχίζουμε ανηφορικά σε μονοπάτι σκιερό, γεμάτο έλατα, κέδρους, πλατάνια και πυκνή βλάστηση. 

Ο καστανεώνας που θα συναντήσουμε προς το τέλος της διαδρομής είναι σημάδι ότι φθάνουμε στην γραφική Καστάνιτσα και συγκεκριμένα στην περιοχή Αη Γιώργη ένα περίπου χιλιόμετρο πάνω από το χωριό. 


Η Καστάνιτσα η οποία είναι από τις σημαντικότερες και παλιότερες κοινότητες της περιοχής, θεωρείται ένας από τους ομορφότερους διατηρητέους οικισμούς της Πελοποννήσου. 

Αξίζει να περπατήσουμε στους ασβεστωμένους πλακόστρωτους δρόμους με τα παραδοσιακά πετρόκτιστα διώροφα σπίτια , με στέγες από πλάκες σχιστόλιθου, με έντονα χρώματα στα παράθυρα και λουλουδιασμένες αυλές – αρκετά από τα οποία είναι 300 και πλέον χρόνων. Και τέλος αφού θα μας έχει ανοίξει η όρεξη δεν θα παραβλέψουμε να πάμε για φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναχώρηση από την λαϊκή αγορά Άργους στης 7.00 το πρωί με προορισμό το χωριό Πραστός . 

Στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε μια μικρή πεζοπορία διάρκειας (περίπου 3:30 ώρες) υψομετρικής διαφοράς 300 μέτρα με βαθμό δυσκολίας 1 που σημαίνει ότι είναι εύκολη σχετικά διαδρομή ακόμα και για αρχάριους που έχουν όμως καλή φυσική κατάσταση.

Απαραίτητα εφόδια : Μποτάκια ορειβατικά, σακίδιο πλάτης, μπατόν, γυαλιά ηλίου, καπελάκι, αντηλιακό , μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο) fleece ,ατομικό φαρμακείο, ξηρά τροφή, δοχεία για νερό.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται από την πολιτεία για τον COVID-19 και το όριο πληρότητας του λεωφορείου 50% (25 άτομα) 

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου τουλάχιστον, μια εβδομάδα πριν την δραστηριότητα, στον λογαριασμό (6308-010164-148) Πειραιώς (STAVROPOULOS) πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την δραστηριότητα καλέστε στο τηλέφωνο 6972705070: Σπύρος Τότσικας! 6948540564 Σκανδάλης Νίκος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ