ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Οι ανασκαφές των Μυκηνών μέσα από την ψηφιακή βιβλιοθήκη του Κέμπριτζ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:28:00 π.μ. | | |
Οι ανασκαφές των Μυκηνών μέσα από την ψηφιακή βιβλιοθήκη του Κέμπριτζ
Αρχεία που σχετίζονται με τις βρετανικές ανασκαφές μιας από τις πιο ιστορικές και διάσημες πόλεις του αρχαίου κόσμου, τις Μυκήνες, έχουν ψηφιοποιηθεί στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Κέμπριτζ για να γιορτάσουν τα εκατό χρόνια της βρετανικής αρχαιολογικής ανασκαφής.


Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια συλλογή έχει διατεθεί ψηφιακά σε ερευνητές και στο κοινό με την ελπίδα ότι θα εμπνεύσει νέες συζητήσεις και θα προωθήσει τη γνώση για τις Μυκήνες της ιστορίας της πρώιμης Ελλάδας και της Μεσογείου.

Η ενοποίηση των διαδικτυακών συλλογών που πραγματοποιήθηκαν τόσο στο Cambridge όσο και στο BSA, ανέρχεται σε πάνω από 5.000 σελίδες από 80 ανασκαφικούς φορητούς υπολογιστές, καθώς και περισσότερες από 1.700 φωτογραφίες και πάνω από 600 σχέδια των Μυκηνών, εντός και εκτός των τειχών της ακρόπολης, και μικρών ευρημάτων από τις ανασκαφές του Wace. Σε αντίθεση με τις έντυπες εκδόσεις, η ψηφιοποίηση αυτού του πρώτου αρχειακού υλικού επιτρέπει στον θεατή να συνδεθεί με τα πρωτότυπα, μη επεξεργασμένα φυσικά έγγραφα και θα μπορούσε να βοηθήσει τους ερευνητές να εξετάσουν νέες οδούς έρευνας στις Μυκήνες.

Πατήστε εδώ για να περιηγηθείτε στο αφιέρωμα της βιβλιοθήκης για τις Μυκήνες!

Πατήστε εδώ για να οδηγηθείτε στις ανασκαφές!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ