ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Το ΚΚΕ Αργολίδας για την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ σε δομές υγείας του νομού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:42:00 μ.μ. | | |
Το ΚΚΕ Αργολίδας για την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ σε δομές υγείας του νομού
Η δραματική κατάσταση του δημοσίου συστήματος υγείας του νομού, με τα 2 νοσοκομεία, κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία να αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που συρρίκνωσαν όλα αυτά τα χρόνια τις κοινωνικές δαπάνες και τις δωρεάν παροχές μεταφέροντας το κόστος στο λαό. 

Ακόμα και τώρα, με τη πανδημία του κορονοΐού να είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει στελεχώσει επαρκώς τις δημόσιες δομές υγείας πάρα τις συνεχείς απαιτήσεις των υγειονομικών για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η δήθεν αγωνία για την κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας, που εξέφρασε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Α. Ξανθό, πρώην Υπουργό Υγείας ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή Αργολίδας Γ.Γκιόλα μετά την επίσκεψη τους στα δυο νοσοκομεία του νομού και ΚΥ, είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και μάλιστα προκλητικές, καθώς δεν μπορούν να κρυφτούν οι διαχρονικές ευθύνες τους για αυτή την τραγική κατάσταση.

Αλήθεια τι εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ επί της διακυβέρνησης του, να εφαρμόσει όλα αυτά που αυτές τις ήμερες διαπίστωσε? Τι τον εμπόδισε ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, υγειονομικού προσωπικού, τη στελέχωση με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή? Τι τον εμπόδισε να αυξήσει την κρατική χρηματοδότηση για την υγεία, όταν μάλιστα στον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, η κρατική χρηματοδότηση για τον ΕΟΠΥΥ ήταν μειωμένη κατά 30%, για τα κρατικά νοσοκομεία κατά 32% και για την Πρόνοια κατά 11%.

Η κρατική χρηματοδότηση για την υγεία επί διακυβέρνησης του, παρέμεινε στα ίδια απαράδεκτα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί με τις μειώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, με το κράτος να μην έβαλε ούτε ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Μάλιστα τότε ήταν που έγινε η πρόταση να κλείσει το τμήμα επειγόντων περιστατικών της Ν.Μ Ναύπλιου και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Άργους, μια λύση «μπάλωμα» χωρίς ουσιαστικά να φροντίσουν να στελεχώσουν και τα 2 νοσοκομεία με το απαραίτητο προσωπικό, με όλες τις ειδικότητές, με υλικοτεχνική υποδομή, με δημιουργία ΜΕΘ, καθώς οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας να είναι τεράστιες.

Από τα παραπάνω φαίνεται ο χαρακτήρας της πολιτικής όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, που δε θα μπορούσε να είναι και διαφορετική, καθώς η υγεία είναι κόστος για αυτούς ενώ από την άλλη δίνουν το ελεύθερο για την αύξηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

Είναι χαρακτηριστική η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ να φτάσει να δίνει 1600 ευρώ από τους ασφαλισμένους για κάθε κρεβάτι ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που πριν την πανδημία έδινε 800 ευρώ! Στην ίδια λογική κινούνταν και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που εστίαζε την κριτική του στο ποσό της αποζημίωσης και στο ποιοι όμιλοι ευνοούνται, προσπερνώντας αυτό που θα έπρεπε να γίνει, όπως διεκδικούσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό, δηλαδή την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών!

Το ΚΚΕ, με τις θέσεις και τη δράση του, στέκεται με ευθύνη δίπλα στο λαό, στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στη φτωχή αγροτιά, στους αυτοαπασχολούμενους και γι' αυτό βρίσκεται σταθερά απέναντι στην πολιτική που υπηρετούν η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και τις επιλογές της ΕΕ.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει και στη Βουλή να στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις του λαού για την εξασφάλιση της υγείας, των δικαιωμάτων και του εισοδήματός τους.

Η πρόταση του ΚΚΕ είναι ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, χωρίς καμία εμπλοκή – συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, με πλήρης κάλυψη και επάρκεια σε υγειονομικό προσωπικό, με την πιο σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αυτή η πρόταση δεν χωράει στις πολιτικές που άσκησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, υλοποιώντας επιταγές της ΕΕ, δεν χωράει στην βαρβαρότητα και την φιλοσοφία αυτού του συστήματος.

Για να μπορεί να ανασάνει επιτέλους ο λαός μας, να ζήσει με υγεία, ειρήνη, ευημερία, μόρφωση, πολιτισμό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ