ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Τριήμερη φυσιολατρική εξόρμηση στο Πήλιο με την "Βουνοπαρέα Αργολίδας"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:22:00 π.μ. | |
Τριήμερη φυσιολατρική εξόρμηση στο Πήλιο με την  "Βουνοπαρέα Αργολίδας"
Η "STAVROPOULOS TOURS" και η Βουνοπαρέα Αργολίδας διοργανώνουν στις 28-29 και 30 Αυγούστου 2020 ένα μοναδικό τριήμερο στο Πήλιο, συνδυάζοντας με τον πιο μαγικό τρόπο τη θάλασσα και το βουνό!

Πρόγραμμα
1η ημέρα. Αναχώρηση από την λαϊκή αγορά Άργους στης 6.00 το πρωί με προορισμό το χωριό Πορταριά σε περίπου 6 ώρες, με τις στάσεις για κάποιο αναψυκτικό ,καφέ και ελαφρύ σνακ. Φθάνοντας στην Πορταριά θα ξεκινήσουμε πεζοπορία στο μονοπάτι των Κενταύρων Κατηγορία: Απλή πεζοπορία
Τύπος διαδρομής: Κυκλική Μήκος: 2,7 χλμ. Χρόνος : 1ώρ.30' -
Υψομ διααφορά ανάβασης: 110μ.
Χαμηλότερο σημείο: 600μ. - Ψηλότερο σημείο: 690μ Τελειώνοντας την πεζοπορία στάση για φαγητό στην Πορταριά και μετάβαση με το λεωφορείο στο παραθαλάσσιο χωρίο άγιος Ιωάννης για μπάνιο και διανυκτέρευση

2η ημέρα. Πεζοπορία στο μονοπάτι Κισσός – Μούρεσι – Νταμούχαρη- Αγ. Ιωάννης, διασχίζοντας πανέμορφα χωριά και με κατάληξη την παραλία παπά νερό για μπάνιο και φαγητό . Επιστροφή στον Αγ. Ιωάννη ελεύθερο πρόγραμμα Κατηγορία:πεζοπορία Μήκος: 8 χλμ. Χρόνος : 4 ώρ.30' -
Υψομ διααφορά ανάβασης: 34μ.
Χαμηλότερο σημείο:0. - Ψηλότερο σημείο:516μ


3η ημέρα .Πεζοπορια Νταμούχαρη-Μυλοπόταμος Κατηγορία:πεζοπορία Μήκος: 6 χλμ. Χρόνος : 4 ώρ. -Υψομ διααφορά ανάβασης: 20μ. παραλιακή διαδρομή περνώντας από τις ομορφότερες παραλίες του Πηλίου μπάνιο στον Μυλοπόταμο και φαγητό στην Τσαγκαράδα 

Τέλος επιστροφή στο Άργος 

Όλες οι διαδρομές έχουν βαθμό δυσκολίας 1 που σημαίνει ότι είναι εύκολες σχετικά διαδρομές ακόμα και για αρχάριους που έχουν όμως καλή φυσική κατάσταση 

Απαραίτητα εφόδια για τους πεζοπόρους ,
μποτάκι ορειβατικό,η αθλητικα παπουτσια , μπατόν ,σακίδιο,κάλτσες δεύτερες, γυαλιά ηλίου ,αντηλιακό , μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο ), ατομικό φαρμακείο,, ξηρά τροφή κολατσιό,νερο, πετσέτα, μαγιό, δεύτερη αλλαξιά ρούχα.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας , κακής ορατότητας η για άλλους λόγους που οι αρχηγοί θα κρίνουν, το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται από την πολιτεία για τον COVID-19 και το όριο πληρότητας του λεωφορείου 65% (33 άτομα) Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου τουλάχιστον, 10 μέρες πριν την δραστηριότητα, στον λογαριασμό (6308-010164-148) Πειραιώς (STAVROPOULOS) πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την δραστηριότητα καλέστε στο τηλέφωνο 6972705070: Σπύρος Τότσικας! 6948540564 Σκανδάλης Νίκος

Το Πήλιο αποτελεί συνώνυμο σχεδόν της Μαγνησίας και της πρωτεύουσάς της, του Βόλου. Με την ψηλότερη κορυφή του, τον Σταυρό, να υψώνεται στα 1.624 μέτρα και μήκος 50 περίπου χιλιόμετρα, το Πήλιο αποτελεί το φυσικό σύνορο της Μαγνησίας με το Αιγαίο Πέλαγος.Οι ήπιες πλαγιές, αλλά και οι ήμερες κορυφές τους κάνουν το Πήλιο ιδιαίτερα αγαπητό στους πεζοπόρους και τους αρχάριους ορειβάτες.

Είτε επισκέπτεσθε το Πήλιο χειμώνα ντυμένο στα λευκά, είτε την άνοιξη ή το καλοκαίρι, όταν οι πλαγιές βάφονται πολύχρωμες από τα δεκάδες αγριολούλουδα ανάμεσα στα έλατα, τις καστανιές και τις οξιές, η περιήγηση στα παραδοσιακά χωριά του είναι μία εμπειρία μαγευτική….

Ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά του Πηλίου αλλά και ολόκληρης της χώρας, η Πορταριά συνδυάζει την ατμόσφαιρα του αυθεντικού πηλιορείτικου οικισμού και την αξεπέραστη θέα στην πόλη του Βόλου και του Παγασητικού με την έντονη τουριστική ανάπτυξη.Η γραφικότητά της, η φυσική ομορφιά και η κοντινή απόσταση τόσο από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου όσο και από τη θάλασσα την καθιστούν ιδανικό προορισμό και ορμητήριο για εξορμήσεις σε όλο το Πήλιο. 

Δέντρα και λουλούδια στολίζουν τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και τις πλατείες, ενώ σε ολόκληρο το χωριό υπάρχουν σπουδαία αρχοντικά, περίτεχνες λιθόχτιστες βρύσες, εκκλησιές και μνημεία. Ιδιαίτερα όμορφες και γραφικές είναι η πλατεία Μελίνας Μερκούρη, που είναι και η κεντρική του χωριού, περιτριγυρισμένη από ταβέρνες και καφέ, η πλατεία Αδάμενας από όπου και ξεκινάει το μονοπάτι για την Πηγή Μάνας με τα αιωνόβια πλατάνια, αλλά και η πλατεία Ταξιαρχών με την υπέροχη θέα και το γραφικό πέτρινο εκκλησάκι. .

Ενα ακόμα από τα κοσμοπολίτικα χωριά του Πηλίου με θέα το Αιγαίο Πέλαγος είναι η αρχοντική Ζαγορά. Το πολυπληθέστερο χωριό του Πηλίου οργανώνεται γύρω από τέσσερις συνοικίες με κεντρική πλατεία αυτή του Αγίου Γεωργίου με την ομώνυμη εκκλησία, γνωστή για το υπέροχο τέμπλο της.…Στα 500 μέτρα υψόμετρο στην ανατολική πλευρά του Πηλίου, σε ένα περιβάλλον κατάφυτο με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα του Αιγαίου, απλώνεται η Τσαγκαράδα. Η φύση εδώ δεσπόζει καθώς οι καστανιές και τα πλατάνια αγκαλιάζουν σχεδόν κάθε παλιό και νέο κτήριο της αραιοκατοικημένης Τσαγκαράδας. Στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όπου ο Μέγας Πλάτανος μετράει μία χιλιετία ζωής θα δούμε το τοξωτό γεφύρι φτιαγμένο από ηπειρώτες μάστορες.

Το Πήλιο διαθέτει «μυθική» ομορφιά, όπως ακριβώς και οι παραλίες του. Η θερινή κατοικία των Θεών και πατρίδα των Κενταύρων είναι γεμάτη από παραλίες που μαγεύουν με την ομορφιά τους. Διάφανα νερά, πυκνή βλάστηση και χρυσαφένια άμμος είναι μερικές από τις εικόνες που αντικρίζει κανείς στις παραλίες του Πηλίου. Ας δούμε όμως τις ομορφότερες παραλίες του Πηλίου Η διάσημη παραλία του Μυλοπόταμου προσφέρει άγρια ομορφιά.

 Η παραλία «σχίζεται» από ένα βράχο που καταλήγει μέσα γαλαζοπράσινα νερά της. Η άμμος, που είναι στις αποχρώσεις του χρυσαφί, και το ψιλό λευκό βότσαλο «εκτοξεύουν» την ομορφιά της παραλίας. Ο Άγιος Ιωάννης είναι μια ακόμη μαγευτική και κοσμοπολίτικη παραλία του Πηλίου. Το σκηνικό προσφέρει μια αύρα εξωτική με τη χρυσή άμμο, τα λευκά βότσαλα και τα διαυγή νερά. Η παραλία είναι οργανωμένη και προσφέρει τη δυνατότητα θαλάσσιων σπορ για όσους θέλουν να συνδυάσουν χαλάρωση και διασκέδαση. 

Η παραλία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ομώνυμο χωριό Η Νταμούχαρη είναι μια μοναδική παραλία στην οποία έχετε πρόσβαση μόνο από ένα μαγευτικό μονοπάτι στο χωριό της Τσαγκαράδας. Η ασύλληπτη ομορφιά της επισφραγίζεται από τα καταγάλανα διάφανα νερά της και τα λευκά βότσαλα, γνωστά και ως «κροκάλες»


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ