ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Μενδώνη και Ανδριανός επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Κάστρο της Πιάδας στην Νέα Επίδαυρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:25:00 μ.μ. | | | |
Μενδώνη και Ανδριανός επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Κάστρο της Πιάδας στην Νέα Επίδαυρο
Την Δευτέρα 27 Ιουνίου η κ. Μενδώνη συνοδευόμενη από τον βουλευτή Αργολίδος κ. Γιάννη Ανδριανό, την Έφορο Αρχαιοτήτων Αργολίδος κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου και υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποίησε αυτοψία στο Βυζαντινό Κάστρο της Πιάδας στην Νέα Επίδαυρο. 

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 750.000 ευρώ. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρόδρομες ενέργειες και η εγκατάσταση του εργοταξίου προγραμματίζεται για τον προσεχή Σεπτέμβριο. 

Στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση των ετοιμορροπιών του τείχους, οι αποκατάσταση των ερειπώμενων εκκλησιδίων στο εσωτερικό του Κάστρου, καθώς και η διαμόρφωση διαδρομών για τους επισκέπτες. 

Ακολούθως η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επισκέφθηκε το Μουσείο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης με τη μόνιμη έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής με θέμα «Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου», το οποίο φιλοξενείται στο ανακαινισμένο παλαιό μονοτάξιο δημοτικό σχολείο της Νέας Επιδαύρου, ένα νεοκλασικό κτήριο του 1904, δωρεά του Ανδρέα Συγγρού.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ