ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Σε διαδικασία προμήθειας των ράπιντ τεστ η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον έλεγχο ερασιτεχνών αθλητών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 μ.μ. | | | |
Σε διαδικασία προμήθειας των ράπιντ τεστ η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον έλεγχο ερασιτεχνών αθλητών
Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Τρίτη 18 Αυγούστου, η προμήθεια των ράπιντ τεστ για την διάγνωση του κορωνοϊού, τα οποία προορίζονται για τον έλεγχο των ερασιτεχνών αθλητών ομαδικών αθλημάτων στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Ο περιφερειάρχης, για μία ακόμα φορά, ξεκαθάρισε ότι η διενέργεια των ελέγχων θα γίνει από τα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας και μόνο, ενώ η όλη διαχείριση θα γίνει αποκλειστικά από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας η οποία θα είναι υπεύθυνη, τόσο για τη διαδικασία, όσο και για το αποτέλεσμα.

Στο σχετικό έγγραφο επισημαίνεται, μεταξύ άλλων:

“Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω σχετικά και τις τελευταίες εξελίξεις και από την εξάπλωση του Κορωνοϊού (SARS-CoV-2) στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και παγκοσμίως και ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, κρίνεται απαραίτητο για λόγους πρόληψης, προστασίας και διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας να λαμβάνονται επίσης τα απαραίτητα μέτρα επιδημιολογικού και διαγνωστικού χαρακτήρα προκειμένου να προστατευθούν άτομα που συμμετέχουν σε αθλήματα και κυρίως ομαδικά.

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας οι ορολογικές εξετάσεις θεωρούνται βοηθητικές και όχι κύριες εξετάσεις για την διάγνωση του νέου Κορωνοϊού. Ωστόσο είναι ιδιαίτερα χρήσιμες καθώς η εξέταση μεγάλου αριθμού αίματος πληθυσμιακών ομάδων συμβάλλει στην έγκαιρη πρόληψη και εφαρμογή υγειονομικών παρεμβάσεων.

Ως εκ τούτου η Υπηρεσία μας, ως αρμόδιο συντονιστικό όργανο και λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμώμενες ανάγκες κρίνει σημαντική την προμήθεια τριών χιλιάδων διακοσίων (3200) Τεστ Ταχείας Διάγνωσης (Rapid Test) για επιδημιολογικούς σκοπούς και την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης του Κορωνοϊού COVID 19 σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων της Περιφέρειάς μας”.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ