ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Επισιτισμού Τουρισμού Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:24:00 π.μ. | |
Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Επισιτισμού Τουρισμού Αργολίδας
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

όσες παροχές δόθηκαν μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους του κλάδου τις κατακτήσαμε με τις μαζικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις, με την οργάνωση μας μέσα από τα Σωματεία και τα μέσα στους χώρους δουλειάς.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει λάστιχο , δεν εφαρμόζονται για να μην πληρώσουν οι εργοδότες το κόστος. Όσοι έχουμε μπει για δουλειά είτε δουλεύουμε με εξαντλητικά ωράρια , από πόστο σε πόστο , είτε με εκ περιτροπής και μειωμένο μισθό. Επίσης δεν έχουμε πληρωθεί ακόμα και ούτε ξέρουμε πότε, το πενιχρό ποσό των 534€ της αναστολής του Ιουλίου.

Παρόλα αυτά η διοίκηση του «Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων-Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου» το μόνο που την νοιάζει είναι το πώς θα κρατήσουν τις καρέκλες τους. Εν μια νυχτή «αποφασίστηκε» εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση εργαζομένων στις 19/8 χωρίς να ενημερώσουν τους εργαζόμενους!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου κ. Αθανάσιο Κωστόπουλο, μετά από παρέμβασή μας για την ελλιπή ενημέρωση των εργαζομένων για την Γ.Σ, μπερδεύτηκε από τα πολλά ψέματα και μας είπε ότι αναρτήθηκε ανακοίνωση που καλούσε σε Γ.Σ την Πέμπτη 20/8, δηλαδή μια ημέρα μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία της Γ.Σ!!

Αποφασίστηκε η διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπους για την ομοσπονδία του κλάδου για τις 26,27,και 28/8. Τέθηκαν και ημερομηνίες για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, στις 21 και 22/8 πράγμα που σε κανέναν δεν έγινε γνωστό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η συνδικαλιστική μαφία, που δίκαια ο εργαζόμενος κόσμος την αποκάλεσε έτσι, με αυτόν τον τρόπο δρα. Πρέπει ο κάθε συνάδελφος, ο κάθε άνεργος και ο κάθε νέος και νέα να βγάλει ξεκάθαρα συμπεράσματα για το τι αντιπροσωπεύουν τελικά οι Μπαρού-Κωστόπουλοι.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν της οργάνωσης στο Σωματείο, της ενίσχυσης του αγώνα για την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων. Μαζί με όλους τους κλάδους, να παλέψουμε για την ανατροπή της πολιτικής που στέλνει το λογαριασμό της νέας κρίσης στους εργαζόμενους , μετά από την τεράστια κερδοφορία των προηγούμενων χρόνων ως αποτέλεσμα των ελαστικών μορφών απασχόλησης , των μειώσεων σε μισθούς και δικαιώματα.

· ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

· ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΔΕΚΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ.

· ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

· ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

· ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

ΔΑΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ