ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Αντιγριπικός εμβολιασμός από την 1η ΤΟΜΥ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:44:00 π.μ. | | |
Αντιγριπικός εμβολιασμός από την 1η ΤΟΜΥ Άργους
Ο εμβολιασμός αποτελεί την πιο αποτελεσματική παρέμβαση δημόσιας υγείας και πρόληψης μεταδοτικών νοσημάτων. Είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα του συστήματος υγείας στην καταπολέμηση και εξάλειψη ορισμένων ασθενειών και η καλύτερη άμυνα που έχουμε απέναντι σε σοβαρές και ενίοτε θανατηφόρες μεταδοτικές ασθένειες που δύναται να προληφθούν ενώ παράλληλα αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο πρόληψης και προστασίας των ευαίσθητων ομάδων.

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 η ανοσοποίηση για την γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προλαμβάνει συχνά λοιμώξεις που επιπλέκουν την κατάσταση υγείας.

Με αφορμή λοιπόν την περίοδο του αντιγριπικού εμβολιασμού και στα πλαίσια της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων πρόληψης & αγωγής υγείας, η 1 η ΤΟΜΥ Άργους θα πραγματοποιεί όλο τον Οκτώβριο ενημέρωση και έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης καθώς και συνταγογράφηση και εκτέλεση των εμβολίων της γρίπης, του πνευμονιόκοκκου και του έρπητα ζωστήρα στον ενδιαφερόμενο πληθυσμό ηλικίας 60 ετών και άνω καθώς και στις ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας μας. 

Τέλος δεδομένης της πανδημίας λόγω του COVID-19 και με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η συνταγογράφηση των εμβολίων στον εγγεγραμμένο πληθυσμό, θα πραγματοποιείται ΧΩΡΙΣ ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη μονάδα προς αποφυγή συγχρωτισμού, ενώ στο λοιπό πληθυσμό κατόπιν ραντεβού.

 Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις: 2751069603

Η συντονίστρια της 1ης ΤΟΜΥ Άργους 
Ελίνα Παπαδοπούλου 
Γενικός- Οικογενειακός Ιατρός Επιμελήτρια Α ΕΣΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ