ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Αργολίδα: Σε κατάληψη και το Λύκειο Αγίας Τριάδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:15:00 π.μ. | | |
Αργολίδα: Σε κατάληψη και το Λύκειο Αγίας ΤριάδαςΣε κατάληψη προχώρησαν το πρωί της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου και οι μαθητές του Λυκείου Αγίας Τριάδας στην Αργολίδα.

Με περισσότερες από 700 καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα και τα επεισόδια σε σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη να πληθαίνουν, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούν σε νέο συλλαλητήριο και συγκέντρωση στα Προπύλαια την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου.

Διάλογο με μαθητές ζητεί το Υπουργείο Παιδείας για τις καταλήψεις

Σύμφωνα με το Συντονιστικό των Μαθητών τα κατειλημμένα σχολεία ξεπερνούν τα 700. Ωστόσο, ο αριθμός θεωρείται από το υπουργείο Παιδείας μεγάλος. Ομως, το υπουργείο έως χθες δεν είχε ανακοινώσει επισήμως τον αριθμό των κατειλημμένων σχολείων, παρότι αυτό θα μπορούσε να εξακριβωθεί από τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος myschool. 

Οι αποφάσεις για την κατάληψη του σχολείου λαμβάνονται συνήθως από μικρές ομάδες μαθητών και το υπουργείο εμφανίζεται να ελπίζει ότι οι καταλήψεις θα φυλλορροήσουν και με την πίεση των γονιών των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Το Συντονιστικό των Μαθητών Αττικής έχει δηλώσει ότι αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα σχολεία για το μέλλον των κινητοποιήσεων, ενώ έχει προγραμματιστεί νέα διαδήλωση, μετά εκείνη της προηγούμενης εβδομάδος, μεθαύριο Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας. «Οι μαθητές αποδείξαμε με τη στάση μας πως οι λόγοι για τους οποίους κινητοποιούμαστε είναι σοβαροί. Κάναμε γνωστά παντού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας», ανέφερε το Συντονιστικό. 

Επίσης, η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής κατήγγειλε «τα φαινόμενα ποινικοποίησης των αγώνων από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης», κάνοντας λόγο ενδεικτικά για εισαγγελικές παρεμβάσεις με κλητεύσεις αστυνομίας σε μαθητές και γονείς.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας μιλά για υποκίνηση των κινητοποιήσεων «δείχνοντας» την ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ. Η αρμόδια υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη την Παρασκευή είχε μιλήσει για 200 κατειλημμένα σχολεία, ενώ χθες –παρά τις σχετικές ερωτήσεις– δεν υπήρξε ενημέρωση. Ως εξήγηση, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου προέβαλαν στην «Κ» το επιχείρημα ότι «η εικόνα είναι ρευστή». Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε χθες (ANT1) ότι «δεν είναι λύση να πεις “κλείνω τα σχολεία”, χρειάζεται διάλογος αλλά με ανοικτά σχολεία», προσθέτοντας ότι οι χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων θα αναπληρωθούν.

Φώτο αρχείου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ