ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

700 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:10:00 μ.μ. | |
700 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα (βίντεο)
Θλιβερές εικόνες, με τραυματισμούς μαθητών, σημειώθηκαν χθες στο 2ο και 5ο γυμνάσιο Αλίμου που τελεί υπό κατάληψη, όταν γονείς προσπάθησαν να βγάλουν τα οδοφράγματα από την είσοδο του σχολείου και να σπάσουν την κατάληψη.

Επεισόδια στα κάγκελα του σχολείου


Κυκλωμένοι από μαθητές, οι γονείς σε έξαλλη κατάσταση προσπαθούν να απομακρύνουν από την κεντρική πόρτα κάδους απορριμμάτων και σίδερα που κρατούν κλειστό το σχολικό κτίριο.

Πίσω από τα κάγκελα και έξω από το σχολείο μαθητές προσπαθούν να τους σταματήσουν. Επικρατεί χάος με φωνές και σπρωξίματα ανάμεσα σε γονείς και μαθητές.

Η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε όριο.

Μαθητές καταγγέλλουν βία από γονείς


Μαθητές καταγγέλλουν ότι υπήρξε βία σε βάρος τους από τους γονείς που προσπάθησαν να σπάσουν την κατάληψη. Ένας από αυτούς δείχνει στην κάμερα του MEGA σημάδια στο χέρι του.

Γυαλιά καρφιά έγιναν όλα στο 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, όπου υπήρχε κατάληψη από την περασμένη Δευτέρα, την οποία περιφρουρούσαν 10 μαθητές. Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο κτίριο και μετά την κατάληψη οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν μπροστά σε σπασμένες καρέκλες, τζαμαρίες, πόρτες και κατεστραμμένα θρανία.

Φουντώνουν οι καταλήψεις

Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν 700 καταλήψεις σχολείων. Στην Αττική συγκεντρώνονται περισσότερες από 250, στην Κεντρική Μακεδονία 60, στη Θεσσαλονίκη 35 και 25 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τη Δευτέρα, οι μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων στη Θεσσαλονίκη θα αποφασίσουν αν και πώς θα συνεχιστούν οι καταλήψεις.

Στην Πάτρα, υπό κατάληψη βρίσκονται 34 σχολεία, ενώ και εκεί τη Δευτέρα θα αποφασίσουν οι μαθητές πώς θα πορευτούν.

Οι μαθητές θεωρούν ότι η μάσκα είναι ημίμετρο αν δεν υπάρχει μικρότερος αριθμό μαθητών στις αίθουσες και περισσότεροι εκπαιδευτικοί, ενώ σε πολύ μικρό αριθμό σχολείων οι αντιδράσεις επικεντρώνονται στην υποχρεωτική χρήση μάσκας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ