ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ζημιές από ισχυρούς ανέμους σε χωριά της Μεσσηνίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:43:00 μ.μ. | | |
Ζημιές από ισχυρούς ανέμους σε χωριά της Μεσσηνίας
Σημαντικές ζημιές στην περιοχή των Δήμων Οιχαλίας και Τριφυλίας προκάλεσε ανεμοθύελλα τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου. 

Συγκεκριμένα, από τους ισχυρούς ανέμους επλήγησαν το Αγριλόβουνο, η Ανδανία, η Ανθούσα, το Διαβολίτσι, το Δεσύλλα, το Ζευγολατιό, η Ηλέκτρα, η Καλλιρρόη, το Καρνάσι, η Μαγούλα και η Μερόπη στον Δήμο Οιχαλίας και οι Δημοτικές Ενότητες Αυλώνας και Αετού στον Δήμο Τριφυλίας.
Οι ζημιές αφορούν κυρίως πτώσεις δένδρων στο οδικό δίκτυο, πτώσεις στύλων της ΔΕΗ, ζημιές σε σκεπές σπιτιών καθώς και παράσυρση σταβλικών εγκαταστάσεων. Επιπλέον ζημιές σημειώθηκαν και στην ελαιοπαραγωγή, με πτώσεις ελαιοδένδρων, σπάσιμο κλαδιών και καρπόπτωση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε., περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές, επόπτευσε τις εργασίες καθαρισμού οδών και αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης που βρίσκονταν σε εξέλιξη, έδωσε οδηγίες για γρήγορη αποκατάσταση των βλαβών και επισκέφθηκε σταβλικές εγκαταστάσεις που επλήγησαν.
Επιπλέον, συναντήθηκε με τη δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και είχε συνεργασία μαζί της σε θέματα καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών, ενώ προωθήθηκε και η διαδικασία για την αποζημίωση των πληγέντων, οι οποίοι θα πρέπει να απευθυνθούν στους οικείους δήμους.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ