ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Κινητοποίηση στο Ναύπλιο για την αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:18:00 π.μ. | | |
Κινητοποίηση στο Ναύπλιο για την αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας

Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών ανακοίνωσε κινητοποίηση στο Ναύπλιο για την αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας από την Εθνική Τράπεζα.

Συμφωνα με την ανακοίνωση:

"Η “Εθνική μας» τράπεζα, η τράπεζα που εμπιστεύονται εκατομμύρια συμπολίτες μας, βγάζει σε πλειστηριασμό την 10ή Σεπτέμβρη τη μοναδική κατοικία και μοναδικό ακίνητο συμπολίτη μας. Εν μέσω πανδημίας και ενόψει της θέσπισης του νέου νόμου για τον διακανονισμό των οφειλών (νέος πτωχευτικός κώδικας) παραβιάζοντας κάθε κανόνα καλής πίστης και δικαίου και επιδεικνύοντας πρωτοφανή αναλγησία, βιάζεται να αρπάξει το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που ο οφειλέτης διαθέτει και αυτό από κληρονομιά. Να σημειωθεί ότι το ακίνητο δεν βρίσκεται σε περιοχή “φιλέτο” ώστε να “δικαιολογείται” η όποια βιασύνη της τράπεζας.

Η Εθνική τράπεζα απορρίπτει κάθε αίτημα αναβολής του πλειστηριασμού και υποβάλλει προτάσεις διακανονισμού που γνωρίζει καλά ότι αδυνατεί να ικανοποιήσει ο οφειλέτης την παρούσα στιγμή. Την στιγμή που δεκάδες χιλιάδες δάνεια τα εκποιεί σε ξένα funds έναντι πινακίου φακής, την ίδια στιγμή χιλιάδες καταθέτες της εισπράττουν τόκους ψίχουλα, οφειλέτες χρεώνονται με υπέρογκα πανωτόκια και έξοδα συναλλαγών (προμήθειες).
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ δηλώνει αλληλέγγυο και στηρίζει την κινητοποίηση, καθώς η υφαρπαγή α’ κατοικίας από την Εθνική Τράπεζα αφορά σε δημοτικό υπάλληλο, και καλεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Αργολίδας να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Συμπαραστεκόμαστε στον συμπολίτη μας αλλά και σε κάθε άλλον οφειλέτη που υφίσταται τις πολιτικές της λεηλασίας της ζωής του τόσο από τις τράπεζες όσο και από το κράτος που η πολιτική του τις αποθρασσύνει.

Να ανασταλεί ο πλειστηριασμός εις βάρος του συμπολίτη μας Δ.Χ. Να του δοθεί επαρκής χρόνος για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε έναν οικονομικά αποδεκτό διακανονισμό και με δεδομένο ότι εκκρεμεί η ψήφιση νέου πτωχευτικού πλαισίου.

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00, στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ναυπλίου, Δερβενακίων & Μπουμπουλίνας 37, Ναύπλιο."

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ