ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Τάσος Τόκας: Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί- Απάντηση στο δελτίο τύπου του Δημάρχου Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:15:00 μ.μ. | | |
Τάσος Τόκας: Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί- Απάντηση στο δελτίο τύπου του Δημάρχου Ερμιονίδας
Είναι απολύτως κατανοητή η κατάσταση τρικυμίας που διακατέχει την Δημοτική Αρχή λόγω των τραγικών σφαλμάτων της στον τομέα της τιμολογιακής πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Και είναι απολύτως κατανοητή γιατί γνωρίζει ότι επιβάρυνε το Δήμο Ερμιονίδας και τα συμφέροντά του.

Με τη σημερινή του απάντηση σε μένα, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στο σοβαρό αυτό θέμα δίνοντας μόνος του τις απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματά του.

Χρησιμοποιώντας αντιδεοντολογικούς όρους για την αντιπολιτευτική στάση μου δείχνει το πόσο στριμωγμένος είναι.

Ο Δήμαρχος δυστυχώς έχει αλλεργία με την αντιπολίτευση και το επιβεβαιώνει διαρκώς.

Ουσιαστικά μας λέει ότι δεν πρέπει να κάνουμε αντιπολίτευση, και μιλάει για ανεύθυνη αντιπολίτευση.

Αλλά ας τα πάρουμε ένα-ένα:

1) Ρωτάει αν μπορούσε να πετύχει καλύτερη τιμή από τα 110,00 /tn στην διαπραγμάτευση και δίνει το παράδειγμα του ΧΥΤΑ Φυλής. Μα δεν έγινε ουσιαστικά διαπραγμάτευση αφού αυτή η τιμή είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ για την διαχείριση –επεξεργασία των απορριμμάτων.!!!

Και δόθηκε σε 3 διαδοχικές συμβάσεις των 250.000,00€ περίπου η κάθε μία. Να του θυμίσουμε επίσης ότι ο Δήμος μας πέρα από την περίοδο 2013-2014, δεν πήγε σύμμεικτα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Φυλής, άρα η επίκληση και μόνο αυτού του επιχειρήματος γίνεται για λόγους τακτικής.

2) Ρωτάει αν μπορούσε να γίνει Ανοικτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός.

Γνωρίζει όμως από την τοποθέτησή μου στη συζήτηση του θέματος στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας στις 10 Αυγούστου 2020, πως η διαφωνία μας ήταν κάθετη ως προς τον τρόπο που θα γίνει το έργο, καθώς η προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση που επιλέχτηκε από τον δήμο μας δεν προστατεύει τα συμφέροντα του Δήμου μας και κατ΄ επέκταση των δημοτών μας αφού ουσιαστικά πρόκειται για απευθείας ανάθεση.

Είχα τονίσει τότε ότι δεν υπήρχε πλέον κατεπείγουσα ανάγκη για τη διαχείριση των απορριμμάτων και άρα μπορούσε η υπηρεσία καθαριότητας να τρέξει τις διαδικασίες νωρίτερα ώστε να τηρηθούν οι προθεσμίες που χρειάζονται για τη διενέργεια ενός ανοιχτού διαγωνισμού για αυτό το τεράστιο ποσό σύμφωνα με τον Ν. 4412/2016.

3) Δυστυχώς αλλά αποτελεί δήλωση μη άσκησης των δικαιωμάτων του Δήμου από τις θετικές ρυθμίσεις που προβλέπονται από τους Ανοικτούς Ηλεκτρονικούς Διαγωνισμούς και μόνο η επίκληση του ότι δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε αυτόν τον διαγωνισμό μια διαφορετική εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων, από την στιγμή που δεν διέθετε καμιά άλλη εταιρεία αδειοδοτημένο χώρο μεταφόρτωσης στην Ερμιονίδα.!!

4) Όσο για το αν έχω αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου της ΔΗΣΥΕΡ τι να πει κανείς; Το σίγουρο είναι ότι τον ενόχλησε σφόδρα η κοινή μας αντιπολιτευτική στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

5) Τέλος για την "ταμπακιέρα" ούτε κουβέντα, ότι δηλαδή με τις 3 συμβάσεις δόθηκαν 5.454 tn σκουπιδιών (1818 tn X 3).με κόστος 110,00€ /tn και ότι θα είχε "γλυτώσει " ο Δήμος μας περίπου 80.000,00€ αν η τιμή ήταν στα 95,00€.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι ο Δήμαρχος μέσα από τον θεσμικό του ρόλο οφείλει να ενεργεί για την ομαλή λειτουργία και την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου μας και εμείς από τα έδρανα της αντιπολίτευσης οφείλουμε να ασκούμε τον έλεγχο που πρέπει και που χρειάζεται για το καλό αυτού του τόπου.

Τάσος Τόκας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ