ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Συνάντηση του Συλλόγου Γονέων Δημοτικών Βρεφικών & Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου με τον Δήμαρχο Δ. Κωστούρο

Συνάντηση του Συλλόγου Γονέων Δημοτικών Βρεφικών & Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου με τον Δήμαρχο Δ. Κωστούρο
Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας με τον δήμαρχο Ναυπλιέων, κ. Δ. Κωστούρο, παρουσία και του προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΑΝ, κ. Ι. Μπούνου. Σκοπός της συνάντησης ήταν να εκθέσουμε τα αιτήματά μας για το επικείμενο άνοιγμα σταθμών τα οποία παραδόθηκαν και σε υπόμνημα.

Εκφράσαμε στον Δήμαρχο την ανησυχία μας ότι η επιδημιολογική κατάσταση, όταν ανοίξουν οι σταθμοί, θα είναι χειρότερη από αυτή που υπήρχε τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο που ξανάνοιξαν οι δομές. Πολύ περισσότερο που τώρα ο καιρός επιτρέπει λιγότερες εξωτερικές δραστηριότητες.

Ο κίνδυνος της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε έναν ή περισσότερους σταθμούς μπορεί σε σημαντικό βαθμό να ανασχεθεί με τη μείωση των παιδιών ανά τμήμα ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Αυτό είναι ένα στοιχειώδες μέτρο εν μέσω πανδημίας. Με βάση αυτό, θέσαμε για άλλη μία φορά το αίτημα να βρεθούν ή να διαμορφωθούν χώροι έτσι ώστε να χωριστούν τα τμήματα και να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσουν. Δυστυχώς έχουμε ακόμα πολλούς μήνες μπροστά μας που θα χρειάζεται η αποφυγή του συγχρωτισμού και μέχρι τότε, θα πρέπει οι υποδομές να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερες για την υγεία των οικογενειών μας και του προσωπικού.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν είχε ενημερωθεί για το αίτημά μας και ότι θα το εξετάσει και θα μας απαντήσει. Σημειώνουμε ότι το σχετικό αίτημά μας έχει γίνει στο ΔΟΚΟΙΠΑΝ από τις αρχές Ιουνίου και έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ. Ο Δήμαρχος μας είπε ότι «η υγεία των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη», κάτι που μας βρήκε απόλυτα σύμφωνους. Τώρα είναι η ώρα να αποδείξει ότι το εννοεί, παίρνοντας μέτρα για να μειωθούν τα παιδιά ανά τμήμα, στο συντομότερο χρόνο.

Επίσης ζητήσαμε να τηρηθούν όλα όσα ορίζονται από τον νόμο σε σχέση με την ασφαλή λειτουργία των σταθμών (διαμόρφωση των χώρων και του προγράμματος, μέσα προστασίας και επαναλαμβανόμενα τεστ για τους παιδαγωγούς, καθαριότητα κ.ά.). Μας διαβεβαίωσε ότι όλα αυτά θα τηρηθούν στο ακέραιο. Σημειώνουμε ότι σαν Σύλλογος έχουμε ζητήσει από τη Διοίκηση του ΔΟΚΟΙΠΑΝ στις 28 Σεπτεμβρίου (Αρ. Πρωτοκόλλου 233928/9/20) συγκεκριμένα στοιχεία για τα μέτρα που τηρούνται στις δομές, και ακόμα περιμένουμε απάντηση.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ