Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

«Πνίγηκε» η Κρήτη από την κακοκαιρία - Μεγάλες ζημιές και δρόμοι «ποτάμια» (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:31:00 π.μ. | | | |
«Πνίγηκε» η Κρήτη από την κακοκαιρία - Μεγάλες ζημιές και δρόμοι «ποτάμια»
«Χτυπήθηκε» σφοδρά από την κακοκαιρία, για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η Κρήτη, με τον δήμο Χερσονήσου να αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Στη Χερσόνησο σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του δήμου Χερσονήσου αλλά κυρίως στην Ανάληψη, τη Σταλίδα, τις Γούρνες, τις Γούβες και τον Μοχό.

Στις Γούβες, μάλιστα, ξεχείλισε το ποτάμι με αποτέλεσμα μια τεράστια έκταση να καλυφθεί από τα νερά που έφταναν σε μεγάλο ύψος, σύμφωνα με το δημοσίευμα του cretalive.gr.

Σχεδόν όλοι οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια», ενώ οι ζημιές που έχουν προκληθεί για μία ακόμη φορά, στο οδικό δίκτυο, στα οχήματα και τα κτήρια είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ο παραλιακός δρόμος έχει γίνει ένα με τη θάλασσα.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν μέχρι τη θάλασσα μεγάλο αριθμό οχημάτων ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις των Αρχών για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που έχουν προκληθεί.

Όπως όλα δείχνουν δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές.

«Βρεθήκαμε για μία ακόμη φορά στο έλεος της κακοκαιρίας» δήλωσε στο ίδιο μέσο o δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, ο οποίος τόνισε ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν για μία ακόμη φορά ιδιαίτερα έντονα.

Εξάλλου, με απόφασή του κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, 16 άνδρες με οκτώ οχήματα επιχειρούν σε διάφορα σημεία των πληγεισών περιοχών.

Βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη


Τα ύψη βροχόπτωσης στην Κρήτη έφτασαν ήδη τα 100 χιλιοστά, έχοντας δημιουργήσει προβλήματα και πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν με ανάλογη ένταση κατά τη διάρκεια της Τρίτης και με μειούμενη ένταση κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ