ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Θανάσης Πετράκος: Κατώτερο των περιστάσεων το ΠεΣυΠ για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Θανάσης Πετράκος: Κατώτερο των περιστάσεων το ΠεΣυΠ για το αεροδρόμιο Καλαμάτας
Δυστυχώς το ΠεΣυΠ απεδείχθη κατώτερο των περιστάσεων με ευθύνη κυρίως των μεγάλων παρατάξεων Νίκα, Τατούλη και Δέδε. 

Οι παρατάξεις αυτές έθεσαν τις κομματικές τους δεσμεύσεις πάνω απ’ τα συμφέροντα των πολιτών της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας ειδικότερα. Εμείς επιδιώξαμε να υπάρξει απόφαση τουλάχιστον για τα θέματα των αρνητικών επιπτώσεων που θα έχει η συμφωνία της κυβέρνησης με την ιδιωτική ισραηλινή εταιρεία στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και όλης της Πελοποννήσου και ζητήσαμε τουλάχιστον να υπάρξει απόφαση με την οποία το ΠεΣυΠ να ζητάει τουλάχιστον την άμεση αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του πολιτικού αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. 

Δυστυχώς το Περιφερειακό Συμβούλιο ούτε αυτό δεν αποφάσισε.

Η συνολική πρόταση απόφασής μας ήταν η εξής 

«1) Το ΠεΣυΠ δε συμφωνεί με την απόφαση της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής να κυρώσει τη σύμβαση με την ισραηλινή εταιρεία ELPIT και ζητά να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση, διότι: έρχεται σε αντίθεση με οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης του πολιτικού αεροδρομίου Καλαμάτας και την τουριστική – οικονομική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και όλης της Πελοποννήσου 

2) Είναι απαράδεκτο να εκχωρεί η κυβέρνηση στρατιωτικές της εγκαταστάσεις σε ιδιωτική εταιρεία ξένης χώρας διότι η ενέργεια αυτή μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα αποικία. 

3) Η απόφαση αυτή δημιουργεί κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή αφού μετατρέπει την περιοχή μας σε στόχο με δεδομένη την πολιτική γενοκτονίας των Παλαιστινίων που εφαρμόζει το Ισραήλ.

4)Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου απαιτεί απ’ την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του πολιτικού αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.”
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ