ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Κίο Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:02:00 μ.μ. | | | |
Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Κίο Αργολίδας
Με το θλιβερό θέαμα μια νεκρής θαλάσσιας χελώνας ήρθαν περιπατητές στην παραλία Νέας Κίου στην Αργολίδα την Κυριακή 10 Ιανουαρίου.

Η άτυχη χελώνα φαίνεται πως ξεβράστηκε από την θάλασσα νεκρή, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή εμφανίζονται νεκρές θαλάσσιες χελώνες.

Η θαλάσσια χελώνα κολυμπάει στις θάλασσες της Γης για περισσότερα από 100 εκατομμύρια χρόνια και δικαίως, θεωρείται ένας από τους παλαιότερους κατοίκους των ελληνικών θαλασσών. Η μακροχρόνια παρουσία της καθώς και το ότι αποτελεί σημαντικό είδος για τα θαλάσσια οικοσυστήματα την καθιστά ίσως έναν από τα πιο εμβληματικά είδη των μεσογειακών και ελληνικών θαλασσών.

Σύμφωνα με το WWF, οποιαδήποτε μείωση του πληθυσμού των χελωνών θα επηρεάσει αρνητικά την οικολογική ισορροπία της ελληνικής φύσης και της Μεσογείου.

Για αυτό μπορούν να γίνουν κάποιες μικρές ενέργειες που θα κάνουν τη διαφορά και θα βοηθήσουν τη θαλάσσια χελώνα να συνεχίσει να κολυμπάει στις θάλασσές μας. 

Ενδεικτικά: Η μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, η ενημέρωσή μας για τους περιορισμούς και τα διαχειριστικά μέτρα που ισχύουν σε μια περιοχή ωοτοκίας, η ελάχιστη όχληση, η επιλογή και στήριξη φιλο-περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, ειναι μερικές ενεργειες που θα επιτρέψουν σε όλο και περισσότερες θαλάσσιες χελώνες να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να ζουν ίσως και για τα επόμενα 100 εκατομμύρια χρόνια. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ