ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

ΚΚΕ: Κρούσματα Covid σε εργασιακούς χώρους στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:15:00 μ.μ. | | | |
ΚΚΕ Αργολίδας: Κρούσματα Covid σε εργασιακούς χώρους στην Αργολίδα
Τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται σε μεγάλους χώρους δουλειάς στην Αργολίδα, αποκαλύπτουν τη μετατροπή τους σε εστίες υπερμετάδοσης. Λαμβάνοντας υπόψη και τα παραδείγματα σε μεγάλους εργασιακούς χώρους της Μακεδονίας, Δυτικής Αττικής κ.α, φαίνεται πως θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μεγαλύτερη διασπορά του ιού ευρύτερα στην περιοχή.

Η καραμέλα της «ατομικής ευθύνης», ξεσκεπάζετε καθώς αναδεικνύονται οι μεγάλες ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας. Η εξέλιξη της πανδημίας και η διασπορά του ιού στους εργασιακούς χώρους στην περιοχή της Αργολίδας, είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής τους, που οδηγεί σε καθημερινό κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων.

Η ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας και το συνεχιζόμενο πινγκ - πονγκ των κρουσμάτων ανάμεσα στους εργασιακούς χώρους και στην υπόλοιπη κοινωνία βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση της ΝΔ, που με την πολιτική που ακολουθεί σήμερα δίνει αέρα στα φτερά της εργοδοτικής ασυδοσίας.

Η έξαρση των κρουσμάτων ανάμεσα σε εργαζόμενους σε βιομηχανίες του κλάδου τροφίμων ποτών στην Αργολίδα, αποδεικνύει ξεκάθαρα πως η υγεία και κατ’ επέκταση η ίδια η ζωή των εργαζομένων, δεν μετράει τίποτα μπροστά στα κέρδη των βιομηχάνων.

Παρά τις δεκάδες καταγγελίες των συνδικάτων που μιλούν για αυθαιρεσίες εργοδοτών και μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνειδητά δεν παίρνει μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους εργασιακούς χώρους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα εργαζομένων στο συσκευαστήριο «Μητροσύλης ΑΕ» στο Ανυφί Ναυπλίου και στον όμιλο ιχθυοκαλλιεργειών «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ – ΝΗΡΕΑΣ – ΣΕΛΟΝΤΑ» στην Επίδαυρο.

Οι αρμόδιες αρχές να μας απαντήσουν ξεκάθαρα πόσους ελέγχους έκαναν στους εργοδότες; Κυβέρνηση, δήμοι και εργοδοσία να δώσουν άμεσα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους, αν τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στα συγκεκριμένα εργοστάσια, αν γίνονται έλεγχοι και τεστ στους εργαζόμενους στα υπόλοιπα εργοστάσια του Νομού, αν η επιθεώρηση εργασίας κάνει τους απαραίτητους ελέγχους για όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα εργοστάσια του Νομού.

Είναι ξεκάθαρο! Υπεύθυνη για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις μεγάλες επιχειρήσεις είναι η πολιτική εκείνη που βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από τη ζωή των εργαζομένων και που η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα την στηρίζουν με «χέρια και πόδια». Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη για το ότι τα πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς έγιναν «λάστιχο» αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους. Τις συνέπειες αυτής της πραγματικότητας θα καλεστούν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αργολίδας, σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα στην περιοχή.

Αντί για ελέγχους, η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρόσχημα την πανδημία έρχεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εργοδοτών «στα μουλωχτά» όπως λέει ο λαός, για να αποφύγει τις αντιδράσεις. Χρησιμοποιεί τον κορονοϊό για να τσακίσει εισοδήματα και δικαιώματα των εργαζομένων καθώς όχι μόνο δεν αναστέλλει την εφαρμογή της πολιτικής της, αλλά με τη μορφή του οδοστρωτήρα προχωρά τα αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα απαιτεί από τον λαό να μην αντιδρά.

Η κυβέρνηση αντί να καλλιεργεί προσδοκίες και εφησυχασμό να πάρει έστω και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και των εργαζομένων.

Καλούμε την κυβέρνηση να θωρακίσει άμεσα το δημόσιο σύστημα Υγείας, να προβεί στον πολλαπλασιασμό των κρατικών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στην ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ κλπ), να γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους οικείους τους με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το φτωχό λαό να οργανώσουν τον αγώνα τους σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε χωριό! Να πάρουν την υπόθεση της προστασίας της υγείας τους στα χέρια τους. Μπορούμε να συναντηθούμε στους καθημερινούς αγώνες, για να δυναμώσει η πεποίθηση ότι μόνο με ψηλά το κεφάλι μπορούμε να "ανασάνουμε" πραγματικά. Για να απαλλαγούμε από τα βάσανα που βιώνουμε καθημερινά στη ζωή και στη δουλειά, χρειάζεται να παλέψουμε ενάντια στον πραγματικό φανερό ιό, τον ίδιο τον καπιταλισμό!

Υποδεχόμαστε το 2021 με ψηλά το κεφάλι, με πίστη ότι σ’ αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες οι εργαζόμενοι και ο φτωχός λαός μπορεί να σταθεί όρθιος και δυνατός.

Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του Κ.Κ.Ε.
Δελτίο τύπου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ