ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου του Harvard υπό την αιγίδα της Εφορείας Τιμής «Ναύπλιο 2021» του Δήμου Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:30:00 μ.μ. | | |
Το πρόγραμμα της σειράς εκδηλώσεων Events Series του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard (ΚΕΣ) επιστρέφει το 2021 για τον δέκατο τέταρτο ετήσιο κύκλο του.

Η θεματική του φετινού κύκλου έχει διττό άξονα. Αφενός περιλαμβάνει δύο από τις εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν κατά τον περσινό κύκλο με θέμα το «τοπίο»· αφετέρου οργανώνει νέες εκδηλώσεις που αφορούν στην επέτειο των διακοσίων χρόνων από το 1821, στο πλαίσιο μιας σειράς δραστηριοτήτων που διοργανώνει το ΚΕΣ στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ για τον εορτασμό αυτής της σημαντικής επετείου.

Η φετινή σειρά θα υλοποιηθεί από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο του 2021 με πέντε εκδηλώσεις που είτε θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά είτε με φυσική παρουσία στο Ναύπλιο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Οι δύο εκδηλώσεις που θα αφορούν στο τοπίο και την αισθητική και πολιτική του περιβάλλοντος θα αναφερθούν στο φυσικό και το χτισμένο περιβάλλον ως βίωμα και ως πηγή έμπνευσης και φαντασίας.

Οι τρεις εκδηλώσεις που θα γίνουν προς τιμήν της επετείου των διακοσίων χρόνων από το 1821 θα προσεγγίσουν πολιτικές και πολιτισμικές πτυχές της ευρύτερης περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης αλλά και τη σχέση τοπικής και παγκόσμιας ιστορίας.

Στο πλαίσιο του Events Series 2021 το ΚΕΣ ανέλαβε τη σύσταση μιας ερευνητικής ομάδας μαθητών/τριών από τα Λύκεια του Νομού Αργολίδας που θα διεξάγει έρευνα για πέντε μήνες με θέμα «Το Ναύπλιο και η Αργολίδα κατά την Επανάσταση του 1821: τόπος και κόσμος». Η μαθητική ομάδα έρευνας θα παρουσιάσει τα αποτελέσματά της στην καταληκτήρια εκδήλωση του Events Series 2021.

Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν προς τιμήν του 1821 τελούν υπό την αιγίδα της Εφορείας Τιμής «Ναύπλιο 2021» του Δήμου Ναυπλιέων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ