ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Γ.Γκιόλας: Υπερβολική και χωρίς επαρκή τεκμηρίωση η απόφαση για παράταση του αυστηρού lockdown στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:32:00 μ.μ. | | |
Γ.Γκιόλας: Υπερβολική και χωρίς επαρκή τεκμηρίωση η απόφαση για παράταση του αυστηροί lockdown στην Αργολίδα
Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, όπως και οι υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεν εμφάνισαν μεγάλο ή ανησυχητικό αριθμό κρουσμάτων από τον SARS-COV-2 από την εμφάνιση του ιού μέχρι και τώρα.

Η περίπτωση της δομής των μεταναστών του Κρανιδίου, που εμφάνισε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων το Πάσχα του 2020 περιορίστηκε δραστικά, χωρίς σοβαρές συνέπειες για τους κατοίκους του υπόλοιπου Δήμου, που τέθηκε σε αυστηρό εγκλεισμό.

Στην περίοδο του δεύτερου κύματος υπήρξαν σποραδικές περιπτώσεις που εντοπίστηκαν σε ορισμένες κοινότητες του Νομού, οι οποίες επίσης ξεπεράστηκαν, χωρίς η νόσος να επεκταθεί γενικότερα.

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων παρουσιάστηκε αύξηση των κρουσμάτων που κατόπιν πληροφοριών που διέρρευσαν, αποδόθηκαν σε συγκεκριμένες εστίες (χωριά, παραγωγικές μονάδες και καταυλισμούς Ρομά).

Οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ ήταν μεν καθησυχαστικές, ως προς τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων, όμως η διασπορά μεγάλωνε. Η δυσπιστία διαδέχτηκε τον αρχικό φόβο και όσο τα κρούσματα αυξάνονταν κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει με σιγουριά για τίποτα. Καμία ουσιαστική ενημέρωση, ελλιπής πληροφόρηση και αγωνία των κατοίκων για το μέλλον.

Τελικά ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας προ ολίγων ημερών τέθηκε σε αυστηρό lockdown για πέντε ημέρες μέχρι και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, και με χτεσινή απόφαση των αρμοδίων, επεκτάθηκε μέχρι και την επόμενη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021.

Ο αριθμός των ανακοινωθέντων κρουσμάτων δεν δικαιολογεί την παράταση του αρχικού αυστηρού εγκλεισμού. Οι πολίτες δικαιολογημένα διαμαρτύρονται, απαιτούν πλήρη και διαφωτιστική ενημέρωση.

Ζητούν να υπάρξουν στοχευμένοι έλεγχοι σε εστίες όπως χωριά, φυλακές, χώρους μαζικής εργασίας, κυρίως εργοστάσια καθώς και στα συνεργεία εργατών γης που απασχολούνται στη συγκομιδή πορτοκαλιών.

Αντίστοιχοι έλεγχοι (τεστ) πρέπει να πραγματοποιούνται με κανονικότητα και συχνότητα στους εκπαιδευτικούς της Α’θμιας Εκπαίδευσης αλλά και σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία του Νομού.

Το αυστηρό lockdown θα πλήξει ανεπανόρθωτα το εμπόριο και τους μικροεπιχειρηματίες, τώρα μάλιστα που σε όλη τη χώρα οι αντίστοιχες επιχειρήσεις άνοιξαν με τη μέθοδο του click away ή την αγορά εντός των καταστημάτων με τους απαραίτητους όρους.

Ιδιαίτερα οι περιοχές της Επιδαυρίας και Ερμιονίδας διαμαρτύρονται έντονα και δικαίως, ότι δεν συντρέχει κανείς ουσιαστικός λόγος να υφίστανται αυστηρό αποκλεισμό, από τη στιγμή που οι περιοχές τους έχουν εδώ και καιρό απουσία κρουσμάτων.

Οι Αργολιδείς περιμένουν μέτρα ανακούφισης από το δεύτερο και πολύ πιο επώδυνο εγκλεισμό και όχι να αντικρύζουν το σκληρό πρόσωπο της Πολιτικής Προστασίας, τη στιγμή που η ανέχεια χτυπά την πόρτα τους απειλώντας με κλείσιμο πολλών καταστημάτων του μικρεμπορίου και ιδίως της εστίασης.

Ζητούν άμεσα θεμελιωμένες και επαρκείς εξηγήσεις για την αναγκαιότητα της παράτασης του αυστηρού lockdown, καλούν δε την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να επανεξετάσει άμεσα τις αποφάσεις της περιορίζοντας την έκταση και τη διάρκεια των επιβληθέντων αυστηρότατων όρων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ