ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Γ.Γκιόλας: Η βία και η αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια δεν θα περάσουν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:49:00 π.μ. | | | | |
Με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τις αποτροπιαστικές εικόνες βίας από την ομάδα ΔΡΑΣΗ του Χρυσοχοίδη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αποτροπιασμό προκαλεί στους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας η πρώτη απόπειρα εφαρμογής του αντιεκπαιδευτικού και αντιδημοκρατικού νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Η προσαγωγή φοιτητών που διαμαρτύρονταν για τον απαράδεκτο νόμο της κυρίας Κεραμέως, η δυσανάλογη σε σχέση με τον αριθμό των φοιτητών δύναμη αστυνομικών των σωμάτων καταστολής που κινητοποιήθηκε και η απαράδεκτη χρήση ακραίας αστυνομικής βίας αποδεικνύουν τόσο ότι στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ είναι η επιβολή του τρόμου και της πάταξης όσο και ο ολισθηρός, αντιδημοκρατικός κατήφορος που έχει πάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η χρήση βίας και χημικών εντός του πανεπιστημίου απέναντι σε φοιτητές που εξέφραζαν την αντίθεση τους στην κυβερνητική πολιτική και η προσαγωγή των φοιτητών αυτών αλλά και όσων εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα τους φανερώνει ξεκάθαρα ποια είναι τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης: Επιβολή του φόβου ως μέσο χειραγώγησης των πολιτών, στοχοποίηση της νέας γενιάς, απαξίωση των δημόσιων πανεπιστημίων της χώρας.

Οι νέοι και οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή αυτού του σχεδίου και θα συνεχίσουν να μάχονται για την προάσπιση της δημοκρατίας, της κοινωνικής ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του οράματος για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από ακροδεξιές πρακτικές και πολιτικές που γυρίζουν τη χώρα δεκαετίες πίσω.

Η στοχοποίηση των νέων ανθρώπων και των πολιτών που δεν ανέχονται τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών δεν θα γίνει δεκτή ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ούτε από τον ελληνικό λαό.

Το φοιτητικό κίνημα για την ανατροπή του απαράδεκτου νόμου της περιστολής των δικαιωμάτων των φοιτητών, ξεκίνησε χτες στη Θεσσαλονίκη και ήδη επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα.

Στο Ναύπλιο συγκεκριμένα οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών που βρίσκονται στην πόλη, από χθες με συντριπτική πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου και των δύο τμημάτων της Σχολή Καλών Τεχνών, αποφάσισαν την παρεμπόδιση της λειτουργίας των τμημάτων, με το κλείσιμο της γραμματείας. Τα αιτήματά τους που είναι κοινά από όλους τους Συλλόγους των Πανεπιστημιακών Σχολών της χώρας είναι τα εξής:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΑΤΣΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ - ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των φοιτητών που αγκαλιάζει όλα τα κοινωνικά στρώματα, διεκδικώντας ελεύθερη και δημόσια Παιδεία και αντιδρώντας στην περιστολή των δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού, την αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ