ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Το νέο ΠΥΣΔΕ Αργολίδας και μια παραίτηση αξιοπρέπειας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:29:00 μ.μ. | | |
Το νέο ΠΥΣΔΕ Αργολίδας και μια παραίτηση αξιοπρέπειας
Δημοσιεύθηκαν στην Διαύγεια οι αποφάσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου για την συγκρότηση των ΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα για την Αργολίδα η νέα συγκρότηση του ΠΥΣΔΕ και του συμβουλίου επιλογής στελεχών όπως προέκυψαν μετά τις αιτήσεις των συναδέλφων και τις ηλεκτρονικές εκλογές διαμορφώνεται ως εξης:

Α) Το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) Αργολίδας, 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: 

1. Πολύδωρος Βασίλειος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δ.Ε. Αργολίδας, ως Πρόεδρος. 

2. Ματσιμάνη Νικολέττα, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ05, Διευθύντρια του 3ου ΓΕ.Λ. Άργους, ως Τακτικό μέλος και Αντιπρόεδρος. 

3. Στογιάννου Ελένη, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ05, Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου, ως Τακτικό μέλος. 
 
4. Σκούφης Παναγιώτης, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως α΄ τακτικό αιρετό μέλος. 

5. Γιαννακούλης Γεώργιος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως β΄ τακτικό αιρετό μέλος. 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (αντίστοιχα): 

1. Στάγιας Ιωάννης, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ88.02, Προϊστάμενος του Τμήματος Ε' Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δ.Ε. Αργολίδας. 

2. Μπαράτση Δέσποινα, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02, Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Άργους. 

3. Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03, Διευθυντής του 2ου ΓΕ.Λ. Άργους. 

4. Ρουμελιώτης Παντελεήμων, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ86, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

5. Μάρας Παναγιώτης, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ11, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Στην περίπτωση που το ως άνω Συμβούλιο εξετάζει θέματα υπηρεσιακής κατάστασης i) των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ii) των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εκτός των προσωρινών αναπληρωτών, αντί των ανωτέρω αιρετών εκπροσώπων των δημοσίων εκπαιδευτικών, θα μετέχουν σε αυτό οι κατωτέρω εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.): 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: 

1. Γούλας Αλέξανδρος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ07 που υπηρετεί στο ιδιωτικό σχολείο «Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου». 

2. Κουρουτός Μιχαήλ, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03 που υπηρετεί στη «ΛΕΟΝΤΕΙΟ Σχολή» Πατησίων. 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (αντίστοιχα): 

1. Κωστούση Ευγενία, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ11 που υπηρετεί στη «ΓΕΝΝΑΔΕΙΟ Σχολή». 

2. Καραμεσίνης Φώτιος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02 που υπηρετεί στα εκπαιδευτήρια Γείτονα Βάρης. 

 Στην περίπτωση που το ανωτέρω Συμβούλιο ασκεί αρμοδιότητες γνωμοδοτικού Συμβουλίου για τα θέματα των Ιδιωτικών Σχολείων θα μετέχουν σε αυτό, αντί των ανωτέρω αιρετών εκπροσώπων των δημοσίων εκπαιδευτικών, οι κατωτέρω εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (Σ.Ι.Σ.): 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: 

1. Τότσικας Αλέξανδρος, ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ, Νότιος Περιφερειακός, Άργος. 

2. Μαλτέζου Δέσποινα, «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΛΤΕΖΟΥ», Φλέμιγκ 8, Άργος. 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (αντίστοιχα): 

1. Κυραϊλίδης Χαράλαμπος, Πρόεδρος Σ.Ι.Σ., ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΒΑΘΕΙΑ - ΚΥΡΑΪΛΙΔΗ, Παύλου Μελά 29, Καρέας. 

2. Μανθόπουλος Γεώργιος, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ, 4Ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου. 

Γραμματέα του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ορίζουμε τον Γεωργόπουλο Ιωάννη, υπάλληλο κλάδου ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, Προϊστάμενο του Τμήματος Γ' Προσωπικού της Διεύθυνσης Δ.Ε. Αργολίδας, με αναπληρώτριά του τη Μαστραντώνη Ειρήνη, υπάλληλο κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού της Διεύθυνσης Δ.Ε. Αργολίδας. 

Η θητεία όλων των ανωτέρω τακτικών και αναπληρωματικών μελών λήγει στις 31-12-2022. Β) 

Συγκροτούμε το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) Αργολίδας όταν κρίνονται θέματα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης (Συμβούλιο Επιλογής), ως εξής: 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: 

1. Πολύδωρος Βασίλειος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δ.Ε. Αργολίδας, ως Πρόεδρος. 

2. Ματσιμάνη Νικολέττα, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ05, Διευθύντρια του 3ου ΓΕ.Λ. Άργους, ως Τακτικό μέλος και Αντιπρόεδρος. 

 3. Στογιάννου Ελένη, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ05, Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου, ως Τακτικό μέλος. 

4. Αλεξανδράκη Βασιλική, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ02 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου, ως Τακτικό μέλος. 

5. Δελής Νικόλαος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ86 του 1ου Γυμνασίου Άργους, ως Τακτικό μέλος. 

6. Σκούφης Παναγιώτης, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως α΄ τακτικό αιρετό μέλος. 

7. Γιαννακούλης Γεώργιος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως β΄ τακτικό αιρετό μέλος. 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (αντίστοιχα): 

1. Στάγιας Ιωάννης, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ88.02, Προϊστάμενος του Τμήματος Ε' Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δ.Ε. Αργολίδας. 

2. Μπαράτση Δέσποινα, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02, Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Άργους. 

3. Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03, Διευθυντής του 2ου ΓΕ.Λ. Άργους. 

4. Δημακοπούλου Αλεξάνδρα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ02 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου. 

5. Μπουμπουρέκα Θεοδώρα, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02 του 4ου Γυμνασίου Άργους. 

6. Ρουμελιώτης Παντελεήμων, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ86, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

7. Μάρας Παναγιώτης, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ11, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Γραμματέα του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. όταν κρίνονται θέματα επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης (Συμβούλιο Επιλογής) ορίζουμε τον Γεωργόπουλο Ιωάννη, υπάλληλο κλάδου ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, Προϊστάμενο του Τμήματος Γ' Προσωπικού της Διεύθυνσης Δ.Ε. Αργολίδας, με αναπληρώτριά του τη Μαστραντώνη Ειρήνη, υπάλληλο κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού της Διεύθυνσης Δ.Ε. Αργολίδας. 

 Η θητεία όλων των ανωτέρω τακτικών και αναπληρωματικών μελών λήγει στις 31-12-2022. 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
 ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Την παραίτηση του κατέθεσε ο Παντελής Ρουμελιώτης αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Αργολίδας

Στην ανακοίνωση του αναφέρει:

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,

Σας ενημερώνω ότι την Πέμπτη 4-2-2021 κατέθεσα όπως άλλωστε είχα δηλώσει και δεσμευτεί προεκλογικά, την παραίτησή μου από τη θέση του α’ αν. αιρετού Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αργολίδας, ανταποκρινόμενος στην απόφαση της παράταξής μου (Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.), της Ο.Λ.Μ..Ε και της εκπεφρασμένης βούλησής σας αφετέρου δε σεβόμενος το αξιακό μας πλαίσιο και την προσωπική μου διαδρομή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την κύρια ευθύνη για τη διαμορφωθείσα αδιέξοδη κατάσταση έχει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας η οποία παρά την αντίθετη άποψη των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών προχώρησε εν μέσω πανδημίας στη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια. Αγνόησε ακόμη και την απόσυρση σχεδόν όλων των ψηφοδελτίων και υποψηφίων.

Η παράταξή μας ΔΑΚΕ καθηγητών ΔΕ δεν διαφωνούσε καταρχήν με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ένα εκλογικό σύστημα με αρκετά πλεονεκτήματα. Όμως υπήρχαν και στοιχεία που έπρεπε να συζητηθούν με τους συναδέλφους και να τροποποιηθούν ώστε να καλύπτουν τις ιδιαιτερότητες του κλάδου και τις ανησυχίες των συναδέλφων. Μετά την ανεξήγητη και αδικαιολόγητη αδιαλλαξία του υπουργείου Παιδείας πιστεύω ότι ήταν ζήτημα δημοκρατίας και σεβασμού των πολιτικών της “αντιπάλων” η αποχή από τις εκλογές και για την παράταξή μου.

Το ελάχιστο δε ποσοστό συμμετοχής των καθηγητών ΔΕ (~7% πανελλαδικά) στις εκλογές δεν αφήνει κανένα περιθώριο νομιμοποίησης της διαδικασίας. Συγκρίνοντάς το δε με το μεγαλύτερο από 80% ποσοστό συμμετοχής στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες εθελοτυφλεί όποιος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Με αφορμή την παραίτησή μου από τη θέση του αιρετού του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αργολίδας, έπειτα από 2 συνεχείς θητείες θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα την παράταξή μου Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Δ.Ε. για τη δυνατότητα που μου έδωσαν να υπηρετήσω τον κλάδο ως εκπρόσωπός τους στο περιφερειακό υπηρεσιακό συμβούλιο.

Όλα αυτά τα χρόνια με αίσθημα ευθύνης, αξιοπρέπειας, αποφασιστικότητας και συνέπειας (την οποία και τώρα, για μια ακόμα φορά, με την παραίτησή μου αυτή αποδεικνύω με πράξεις) αγωνίστηκα για ισονομία, αξιοκρατία και διαφάνεια στη λήψη όλων των αποφάσεων.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας και θα συνεχίσω να παλεύω μαζί σας ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να χαράξει μια νέα πορεία, να αποκτήσει κύρος, αξιοπιστία, ζωντάνια και αποτελεσματικότητα.

Πρέπει όλοι μαζί να προασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τον καθηγητή ενώ ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της αποστολής μας ως λειτουργών της εκπαίδευσης.

Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ που με την ψήφο σας με αναδείξατε εκπρόσωπό σας επί σειρά ετών στα όργανα του κλάδου ως Μέλος – Πρόεδρο – Γεν. Γραμματέα – Ταμία του ΔΣ ΕΛΜΕ Αργολίδας και ως τακτικό αιρετό εκπρόσωπό σας στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε Αργολίδας.

Αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή η αγάπη σας και η στήριξή σας.

Θα είμαι μαζί σας συνεχίζοντας τον κοινό μας αγώνα και θα σας ενημερώνω για όλα τα θέματα των υπηρεσιακών μεταβολών και των εξελίξεων που μας αφορούν χωρίς εκπτώσεις στους σταθερούς στόχους μας για ένα δημοκρατικό σχολείο με πρωταγωνιστή τον/την συνάδελφο-ισσα καθηγητή – καθηγήτρια.

Πάντα στην διάθεσή σας,
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Παντελής Ρουμελιώτης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ