ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

«ΜΑΝΗ ΚΑΙ 1821»: Ντοκιμαντέρ από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:12:00 μ.μ. | | | |
«ΜΑΝΗ ΚΑΙ 1821»: Ντοκιμαντέρ από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821
Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, που οδήγησε στη δημιουργία του Νέο-Ελληνικού Κράτους, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης συμβάλλει στη μεγαλύτερη εορτή όλων των Ελλήνων, παρουσιάζοντας τη νεότερη ιστορία της Μάνης με το ντοκιμαντέρ «ΜΑΝΗ ΚΑΙ 1821».
Το ντοκιμαντέρ, που χωρίζεται σε δύο μέρη, αναφέρεται στην άγνωστη στους πολλούς ιστορία μας από το 1453έως και τον αγώνα της Εθνεγερσίας έως το 1826.

Καλύπτει μία χρονική περίοδο 368 χρόνων που μέσα από αγώνες, εξεγέρσεις, ήττες, απέλπιδες προσπάθειες, φρούδες ελπίδες για ξένη βοήθεια, διαμορφώθηκε η νεοελληνική εθνική μας συνείδηση που μας οδήγησε στην αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού.

Στις 17 Μαρτίου του 1821, μετά από πρόσκληση του Πετρομπέη Μαυρομιχάλη συγκεντρώθηκαν όλοι οι Μανιάτες οπλαρχηγοί στην Τσίμοβα, την σημερινή Αρεόπολη, κι αποφάσισαν την έναρξη του ένοπλου αγώνα κατά των Τούρκων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ (α’ και β’ μέρος) παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=Q2PNFZRAlaI

https://www.youtube.com/watch?v=t6682cqJlfk

Ο εορτασμός της 17ης Μαρτίου

Να σημειωθεί επίσης ότι, τιμώντας την επέτειο της κήρυξης του εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου, υπό αυστηρό πρωτόκολλο και μέτρα λόγω Covid-19, αύριο στην Αρεόπολη θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της 17ης Μαρτίου παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της Πρόεδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, του υφ. Ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδου, του τ. υπουργού Εσωτερικών και βουλευτή Επικρατείας κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος θα είναι και ομιλητής, και τέλος του βουλευτή Λακωνίας κ. Αθανασίου Δαβάκη ως εκπροσώπου του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Το Πρόγραμμα έχει ως εξής:

7:30: Χαιρετισμοί της ημέρας. Ταυτόχρονες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών της Αρεόπολης.

8:00: Πλατεία Αθανάτων. Έπαρση της Σημαίας.

11:00: Ιερός Ναός Παμεγγίστων Ταξιαρχών. Επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου Γ’. Καλωσόρισμα του Δημάρχου Πέτρου Ανδρεάκου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από τον τ. υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη (Τάκη) Θεοδωρικάκο. Μετάβαση επισήμων στην Πλατεία Αθανάτων.

11:30: Πλατεία Αθανάτων. Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου. Κατάθεση τιμητικού στεφάνου από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων Ηρώων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Μετάβαση επισήμων στην Πλατεία 17ης Μαρτίου 1821.

11:45: Πλατεία 17ης Μαρτίου. Αποκαλυπτήρια ανάγλυφης παράστασης με θέμα: «Η ορκωμοσία των Μανιατών Αγωνιστών της 17ης Μαρτίου 1821».
18:00: Υποστολή της Σημαίας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ