ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρίπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:47:00 μ.μ. |
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρίπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 8 Μαρτίου 2021, θέλει να στηρίξει το «ελληνικό #metoo» που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει φέρει στην επιφάνεια το φαινόμενο των έμφυλων διακρίσεων, καταδεικνύοντας ότι η βία κατά των γυναικών μας αφορά όλους και όλες!

Το μήνυμα που πρέπει να σταλθεί στους ανθρώπους που βιώνουν οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και βίας (σωματική, ψυχολογική, λεκτική, σεξουαλική, οικονομική, σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας) είναι ότι δεν είναι μόνες και μόνοι. Έχουν την δύναμη να πουν όχι και να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους. Δικαιούνται προστασία, φροντίδα, υποστήριξη. Υπάρχουν φορείς και υπηρεσίες που μπορούν να απευθυνθούν αν χρειάζονται βοήθεια ΔΩΡΕΑΝ (Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, 42 Συμβουλευτική Κέντρα Γυναικών της ΓΓΔΟΠΙΦ/Δήμων και 19 Ξενώνες Φιλοξενίας)

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας λειτουργεί από το 2014 και αποτελεί Κοινωνική Δομή του Δήμου μας υπό τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού. Εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας Κατά των Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2014-2020.

Λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα διαμονής, διατροφής, ψυχοκοινωνικής στήριξης, εκπαιδευτικής και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, εργασιακής συμβουλευτικής και διασύνδεσης-παραπομπής σε υπηρεσίες και φορείς.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ