ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Διαδικτυακή εκδήλωση: Συνομιλώντας με την Ιωάννα Παπαντωνίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:47:00 π.μ. | |
Διαδικτυακή εκδήλωση: Συνομιλώντας με την Ιωάννα Παπαντωνίου
H Ιωάννα Παπαντωνίου σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στο Wimbledon School of Art του Λονδίνου.Έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια για όλα τα κρατικά θέατρα, το θέατρο «Προσκήνιο», το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, τον θίασο Μινωτή-Παξινού, καθώς και για τον Michael Elliott στο Royal Exchange Theatre στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από το 1956 έως το 1966 ασχολήθηκε με την επιτόπια ενδυματολογική έρευνα ως μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών, του οποίου είναι και μεγάλη δωρήτρια. Το 1974 ίδρυσε το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου», το οποίο βραβεύθηκε το 1981 με το European Museum of the Year Award και με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για την προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό το 2013. Το 2003 ίδρυσε την Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας.

Δίδαξε στα Τμήματα Θεατρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Είναι επίτιμη διδάκτωρ στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (1981), με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο (2000), με το έπαθλο «Πάνος Αραβαντινός» του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου (2004) και με το Lifetime Achievement Award της European Museum Academy (2013).

Στις 27 Μαρτίου θα συνομιλήσει με τη Νάντια Μαχά και την Αγγελική Γιαννακίδου και θα ξεδιπλώσει την πολύτιμη εμπειρία της από το στήσιμο ενός βραβευμένου μουσείου και τόσων ενδυματολογικών εκθέσεων.

Για πρόσβαση στην πλατφόρμα Zoom, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση, απαιτείται η εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kanari4pli@gmail.com

Επικοινωνία: Ρόζα Πατσέα, 210 3647577, Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-13.00.

Ο σύνδεσμος στην πλατφόρμα θα σταλεί στους εγγεγραμμένους την παραμονή της εκδήλωσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ