ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Τις φυλακές Ναυπλίου επισκέφθηκε η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου (βίντεο)

Τις φυλακές Ναυπλίου επισκέφθηκε η  Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου (βίντεο)
Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 16 Απριλίου το κατάστημα κράτησης Ναυπλίου και τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.
Η Γ.Γ. είχε επαφές με τις Διευθύνσεις των Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων και άλλους φορείς για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τα δυο σωφρονιστικά καταστήματα,

Για τον αποσυμφόρηση των φυλακών

Η κα Νικολάου είχε αναφερθεί πρόσφατα στο ζήτημα της  αποσυμφόρησης των φυλακών.

«Διαχρονικά τα Καταστήματα Κράτησης στην Ελλάδα ήταν και είναι υπερπλήρη. Ωστόσο, σε ελάχιστες περιπτώσεις οι κυβερνήσεις ασχολήθηκαν σοβαρά με τον υπερπληθυσμό και τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, αλλά και των 5.500 εργαζόμενων».

Εδώ και 20 μήνες, πρόσθεσε, «θέσαμε ως κεντρική πολιτική μας την αποσυμφόρηση των φυλακών και ήδη έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με την κα Νικολάου «μειώθηκε σχεδόν 50% το ποσοστό πληρότητας στα Καταστήματα Κράτησης και πλέον έχουμε περί τους 650 υπεράριθμους, όταν προ ολίγων μηνών είχαμε πάνω από 1.200».

Αποσυμφόρηση μέσω των νέων φυλακών

«Η προσπάθεια που κάνουμε κινείται με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο αποσυμφόρησης κι όχι με αποσπασματικές και πολλές φορές "φωτογραφικές" ρυθμίσεις που οδήγησαν σε αποφυλάκιση ακόμη και καταδικασμένους για σοβαρά εγκλήματα» προσθέτει η κα Νικολάου.
Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει και τη δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών:

«Οι συνθήκες στα Καταστήματα Κράτησης θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο όταν προχωρήσει το σχέδιο δημιουργίας νέων φυλακών» υπογραμμίζει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτική. «Κυρίως με την κατασκευή του Δικαστικού Σωφρονιστικού Συγκροτήματος Ασπροπύργου, του Καταστήματος Κράτησης στα Ιωάννινα, κι εκείνου στα Χανιά».

Ωστόσο, καταλήγει «θα εξαλειφθεί άμεσα το φαινόμενο του υπερπληθυσμού μόλις τεθεί σε λειτουργία το υπερσύγχρονο Κατάστημα Κράτησης Δράμας το οποίο είναι έτοιμο και περιμένει τις προσλήψεις που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ