ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Μονοήμερη εξόρμηση από την Βουνοπαρέα Αργολίδας στο μυθικό όρος Αρτεμίσιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 π.μ. | | | |
Μονοήμερη εξόρμηση από την  Βουνοπαρέα Αργολίδας στο μυθικό όρος Αρτεμίσιο
Ο STAVROPOULOS TOYRS και η Βουνοπαρέα Αργολίδας διοργανώνουν μονοήμερη εξόρμηση την Κυριακή16/05/2021 στο μυθικό όρος Αρτεμίσιο. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναχώρηση από το Ναύπλιο με λεωφορείο 7.30 το πρωί και από την λαϊκή αγορά Άργους στης 8.00, με προορισμό το μπρακατσάκι Καρυάς Συγκεκριμένα: Θα πεζοπορήσουμε από το Μπρακατσάκι (1200 μ.) και θα κατέβουμε στο φαράγγι Ίναχου (620 μ.) και στην συνέχεια πεζοπορία μέχρι το Νιοχώρι (680 μ). 
Ένα μέρος της διαδρομής έχει να κάνει με μεγάλη ιστορική παράδοση, αφού από το μονοπάτι αυτό περνούσαν οι Αρκάδες με τα μουλάρια τους φορτωμένα με σιτηρά να τα αλέσουν στους νερόμυλους του Ίναχου. Θα περπατήσουμε σε μονοπάτι των προηγούμενων αιώνων. Ένα τμήμα του μονοπατιού που σώζετε, είναι πολύ εκτεθειμένο. Θα μας δοθεί η ευχέρεια να μπούμε στο φαράγγι και να απολαύσουμε αυτό το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο και στην συνέχεια θα τερματίσουμε στο χωριό Νιοχώρι. 

Η Βουνοπαρέα Αργολίδας πιστή πάντα στις αρχές της (από το 1980), να δημιουργεί, να αναδεικνύει μονοπάτια και περιοχές με παραδοσιακό, ιστορικό, και περιοχές με ιδιαίτερο φυσικό κάλος! θέλοντας να βοηθήσει στην ανάδειξη της ορεινής περιοχής του Άργους, με το πλούσιο φυσικό κάλος, δεν θα μπορούσε να παραλείψει, το Φαράγγι του Ίναχου και την γύρο περιοχή. Ένα παρθένο μέρος που αν αξιοποιηθεί κατάλληλα στο μέλλον, θα γλιτώσει τα χωριά της περιοχής από την ερημοποίηση και θ' αναστήσει την περιοχή. 
Όλη η διαδρομή είναι ένα αξιοθέατο και μια πολύτιμη κληρονομιά. Τύπος διαδρομής: Διάσχιση μήκος: 6 χλμ., Χρόνος : 5.30΄ Υ.Δ. 580μ, Β.Δ. 2 που σημαίνει ότι είναι εύκολη σχετικά διαδρομή αλλά πρέπει να έχουμε καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία σε βράχυνο πεδίο (ανώμαλο έδαφος)! Χρήσιμη συμβουλή: Προσέχουμε τα νύχια των ποδιών μας πριν από κάθε εξόρμηση για να μην έχουμε πρόβλημα στο περπάτημα!!!

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται από την πολιτεία για τον COVID-19, το όριο πληρότητας του λεωφορείου είναι 65%. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου τουλάχιστον, μια εβδομάδα πριν την δραστηριότητα, στον λογαριασμό (6308-010164-148) Πειραιώς (STAVROPOULOS). 
Πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την δραστηριότητα καλέστε στο τηλέφωνο 6972705070: Σπύρος Τότσικας! Σε περίπτωση κακοκαιρίας , κακής ορατότητας η για άλλους λόγους που ο αρχηγός θα κρίνει, το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί! Σε περίπτωση ακυρώσεις της πεζοπορίας η προκαταβολές θα επιστραφούν! Στο τέλος της διαδρομής θα μεταβούμε σε ταβέρνα της περιοχής για να απολαύσουμε ένα ωραίο γεύμα! 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΌΣ Σακίδιο πλάτης, ορειβατικές μπότες ή μπότες trekking, μπουφάν (αντιανεμικό) fleece, ισοθερμικά φανελάκια, καπέλο, μπατόν, φακό κεφαλής, γυαλιά ηλίου, υδροδοχείο (1,5 lit), τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται (μπάρες δημητριακών σοκολάτες ξηρά τροφή ηλεκτρολύτες), προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα), αντηλιακό γαλάκτωμα, ατομικό φαρμακείο, σφυρίχτρα, δεύτερη αλλαξιά εσωρούχων, σακούλα απορριμμάτων, μαγιό και πετσέτα για μια κρύα βουτιά!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ